Vă mulţumesc pentru răspuns. În comunicarea deciziei de sancţionare nu sunt incluse termenul in care sanctiunea poate fi contestata precum şi instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata. Se poate cere nulitatea acestuia, cf. codul munci, art 252(2)?
Un coleg de muncă mi-a adus acuzaţii false destul de grave, şi m-a reclamat pe motive etice. Comisia etică mi-a dat un avertisment scris (plus alte sancţiuni) deşi mai mulţi martori au susţinut falsul acuzaţiei făcut de coleg. Există cale legală de a ataca decizia, eventual colegul pentru fals în declaraţii? }n cât timp pot face acest lucru?
Dar dovada înlocuitoare este certificat de înmatriculare, nu? Că dacă nu ar fi, nu s-ar putea circula nici în România.
În ceea ce privește asigurarea, RCA este încheiat (altfel n-am primi dovada înlocuitoare a certif. de înmatriculare), valabilă și în străinătatea pe perioada valabilității dovadei...deci teoretic ne încadrăm în prevederile convenției de la Viena.
Bună ziua,
Vecinul de la etajul patru (ultimul etaj) a făcut modificări în baie, ocazie cu care a schimbat conducta de aerisire a canalizării cu unul cu diametru mai îngust (fără vreun proiect avizat de un verificator de proiecte atestat pe specialitatea instalații).
Prin urmare la mine (et.3:) și la vecinul de dedesubt pătrunde frecvent miros de canalizare. Vecinul de la patru nu vrea sa schimbe țeava la diametrul pe care-l avea inainte.
Conducta fiind proprietate comună forțată există vreo cale legală prin care să-i cer remedierea situației?
Bună ziua,
Am participat recent ca candidat la un concurs pentru ocuparea unui post de cadru didactic în învățământul superior. În conformitate cu Legea
educației naționale nr. 1/2011, HG nr. 457/2011 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior, cu modificările și completările ulterioare. În conformitate cu art.1, instituția are metodologia proprie de organizare-desfășurare a concursului (publicat odată cu anunțarea concursului, conform art.10(d)).
Art.1(7) a metodologiei precizează că "În situația în care un candidat deține elemente care pot demonstra nerespectarea procedurilor legale de concurs, candidatul poate formula contestație în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului."
Pentru verificarea respectării procedurilor legale și a metodologiei am solicitat ca candidat punerea la dispoziția a raportului președintelui comisiei de concurs (întocmit cf. Art.24(4)), dar instituția refuză acest lucru.
V-aș ruga mult să mă informați dacă există o normă legislativă la care aș putea apela pentru verificarea respectării normelor legale referitoare la desfășurării concursului și stabilirea ierarhiei candidaților? Mi se pare aberant că verificarea se poate efectua numai de către instituție, nu și de către candidat.