avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate N_I_C

Activitate N_I_C

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

generator - orice persoană fizica sau operatori economici din a căror activitate rezultă uleiuri uzate

detinator - producătorul de deseuri ori persoana fizica sau juridica ce are deseuri în posesie

Dl. Popa Gheorghe, multumesc!
Dl Adrian Dimitriu, nu imi era clar de ce in articolul de lege apare separat "Generator" si "Detinator", din moment ce, intradevar, indatoririle detinatorilor sunt incluse in cele ale generatorilor.
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in interpretarea HG 235/2007 privind gestionarea uleiurilor uzate, prin clarificarea diferentei dintre "GENERATORII de uleiuri uzate..." art.5, alin (1) si "DETINATORII de uleiuri uzate..."art.5, alin (2). Din punctul meu de vedere din moment ce generezi uleiuri uzate esti automat si detinator.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Ambalaje puse pe piata
Baldur a scris:

@ N_I_C
in acest caz dvs o declarati deoarece dvs ati pus pe piata marfa prin vanzarea ei catre un distribuitor.

Multumesc!

Si noi tot inspre aceasta varianta asta inclinam, dar ne pune pe ganduri faptul ca apare si marca distribuitorului pe produs.

Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică
denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs
se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta.

Buna ziua!

Conf. Legii 249 din 2015: z) introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă furnizarea, de către o persoană juridică cu sediul în România pentru prima oară a unui produs pentru distribuţie, consum sau utilizare pe piaţa nationala în cursul unei activităţi comerciale, în schimbul unei plăţi sau gratuit.
Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică
denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta.
.

In cazul in care eu ca producator, trimit catre un distribuitor un produs, pe a carui amabalaj apare atat eticheta producatorului cat si a distribuitorului cine trebuie sa declare cantitatea de ambalaj pusa pe piata?
Producatorul sau distribuitorul?

Multumesc!
Buna ziua!
Zilele acesta am intalnit o noua problema in ceea ce priveste ambalajele puse pe piata si anume: in cazul in care achizitionez un sac, palet, din tara, pentru uz intern (depozitare marfa, transport marfa intre punctele de lucru) e necesar sa il declar ca ambalaj pus pe piata.
Situatia am gandit-o in felul urmator: un consumator achizitioneaza un sac pentru uz in interes propriu(depozitare cereale, de exemplu), atunci cine suporta taxa pentru ambalajul pus pe piata: vanzatorul(acesta vanzand acel sac ca un produs)
Va multumesc anticipat pentru raspuns!