avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ambalaje puse pe piata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ambalaje puse pe piata

Buna ziua!

Conf. Legii 249 din 2015: z) introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă furnizarea, de către o persoană juridică cu sediul în România pentru prima oară a unui produs pentru distribuţie, consum sau utilizare pe piaţa nationala în cursul unei activităţi comerciale, în schimbul unei plăţi sau gratuit.
Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică
denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta.
.

In cazul in care eu ca producator, trimit catre un distribuitor un produs, pe a carui amabalaj apare atat eticheta producatorului cat si a distribuitorului cine trebuie sa declare cantitatea de ambalaj pusa pe piata?
Producatorul sau distribuitorul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: N_I_C , utilizator 15:34, 11 August 2017
In cazul acesta, eu consider ca obligatia declararii revine distribuitorului, mai ales daca pe produs este mentionat si distribuitorul.
@ N_I_C
in acest caz dvs o declarati deoarece dvs ati pus pe piata marfa prin vanzarea ei catre un distribuitor.
Baldur a scris:

@ N_I_C
in acest caz dvs o declarati deoarece dvs ati pus pe piata marfa prin vanzarea ei catre un distribuitor.

Multumesc!

Si noi tot inspre aceasta varianta asta inclinam, dar ne pune pe ganduri faptul ca apare si marca distribuitorului pe produs.

Produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care îşi aplică
denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs
se consideră a fi introduse pe piaţa naţională de către acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare fond de mediu pentru ambalaje nclt_i nclt_i Buna ziua! Am o societate care produce legume si cumpara ambalaje de la societati romanesti: lazi carton, tavite, caserole, folie in care ambaleaza aceste ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje abordeianu abordeianu Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje ... (vezi toată discuția)
Cine stie raspunde despre marca privata amuzant amuzant Salut, As vrea sa stiu daca pe ambalajul -marca privata- legislatia in vigoare obliga sa fie trecut numele producatorului. Am sa dau un exemplu: Produs de ... (vezi toată discuția)