avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cine stie raspunde despre marca privata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cine stie raspunde despre marca privata

Salut,
As vrea sa stiu daca pe ambalajul -marca privata- legislatia in vigoare obliga sa fie trecut numele producatorului.
Am sa dau un exemplu: Produs de "S.C. X SRL" pentru S.C. Y SRL"
Astept un raspuns in acest sens.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: amuzant , utilizator 09:43, 28 Aprilie 2009
din cate stiu eu trebuie sa apara , si producatorul cat si importator/exportator sau dealer-ul
Am gasit raspunsul, iata:
ORDONANTA DE GUVERN nr21/1992 republicata si actualizata pana la 31.12.2007
DISPOZITII GENERALE
Art.2. In sensul prezentei ordonante, seintelege prin:
pct.4 producator:
litera c) operatorul economic care isi aplica denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs
Art.5. -Etichetele alimentelor trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu:
litera g) denumirea sau denumirea comerciala si sediul producatorului, al ambalatorului sau al distributiorului; in cazul produselor din import se inscriu numele si sediul importatorului sau ale distribuitorului inregistrat in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalaje puse pe piata N_I_C N_I_C Buna ziua! Conf. Legii 249 din 2015: [i] z) introducere pe piaţa naţională a unui produs - înseamnă furnizarea, de către o persoană juridică cu ... (vezi toată discuția)
Declarare fond de mediu pentru ambalaje nclt_i nclt_i Buna ziua! Am o societate care produce legume si cumpara ambalaje de la societati romanesti: lazi carton, tavite, caserole, folie in care ambaleaza aceste ... (vezi toată discuția)
Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)