Buna ziua,
in cazul in care eu si fosta mea sotie suntem divortati, avand un copil am obtinut autoritate tutelara comuna cu domiciliul la ea iar la mine din 2 in 2 weekenduri respectiv zile in vacanta. Vreau sa va intreb urmatorul lucru: de sarbatori cand copilul e la mine conform programului din sentinta, pot duce copilul in alta localitate pt a petrece impreuna cu el si parintii mei sarbatorile? Trebuie sa isi dea fosta mea sotie acordul? Multumesc.
va rog sa ma ajutati cu o parere pentru urmatoarea situatie: mama mea are un apartament luat in rate cu un credit ipotecar prin banca. Ce se poate face ca in cazul in care ea se recasatoreste(ea nefiind maritata acum), viitorul sot sa nu beneficieze de el ca si cota parte? Din moment ce eu platesc ratele lunare, exista vreo posibilitate, vreun act, care ar putea sa il faca acum prin care sa isi asume faptul ca nu il va vinde acel apartament la alte persoane in afara de mine?..un fel de promisiune de vanzare dupa ce se achita ratele la banca?
Buna ziua,
in urma unui accident, masina mea a fost avariata, masina vinovatului mai putin, acesta avea asigurare si am facut constatarea amiabila. Am mers la firma de asigurari, am depus actele necesare iar acestia mi-au cerut sa repar masina in maxim 30 de zile. M-au anuntat ca s-a alocat o suma de bani in cazul in care doresc reparatie in regim propriu insa am optat sa repar eu masina din fonduri proprii si pe baza facturilor sa imi deconteze suma de bani. Am dus facturile si mi s-a zis ca dureaza maxim 10 zile lucratoare decontarea banilor. I-am sunat dupa 8 zile si mi-au zis ca e posibil sa nu se aprobe dosarul din cauza ca persoana vinovata nu s-a prezentat la asigurator si nu e de gasit. Cei de la autoritatea de supraveghere.. se fac ca ploua. Intrebarea mea este: ce pot face? trebuie sa dau vinovatul in judecata? trebuie sa dau firma de asigurari in judecata? Cum imi recuperez banii folositi pt repararea pagubei produse de un vinovat "asigurat"?