avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... blocare vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

blocare vanzare apartament

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o parere pentru urmatoarea situatie: mama mea are un apartament luat in rate cu un credit ipotecar prin banca. Ce se poate face ca in cazul in care ea se recasatoreste(ea nefiind maritata acum), viitorul sot sa nu beneficieze de el ca si cota parte? Din moment ce eu platesc ratele lunare, exista vreo posibilitate, vreun act, care ar putea sa il faca acum prin care sa isi asume faptul ca nu il va vinde acel apartament la alte persoane in afara de mine?..un fel de promisiune de vanzare dupa ce se achita ratele la banca?

Multumesc.
Ar putea face o promisiune, insa de ce fel nu stiu, caci depinde de interdictiile bancare si de negocierea lor cu banca. De facut insa se pot face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)