avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Activitate nataliaptw

Activitate nataliaptw

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul planificarii fractionate a concediilor de odihna, angajatul este obligat sa isi ia 10 zile de concediu de odihna consecutive sau nu. Unii specialisti HR sustin ca daca angajatul isi ia fractionat zilele de concediu de odihna si ramane cu mai putin de 10 zile pana la incheierea primei jumatati a anului nu mai este obligat sa efectueze 10 zile CDO consecutive, altii sustin altceva. Nu mai stiu ce sa cred...

Va multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati: copil in afara casatoriei, minor, domiciliul este acelasi cu cel al mamei (imobil detinut de o ruda apropiata a mamei). Cei trei (mama, tata, copilul) locuiesc impreuna deocamdata. Mama intentioneaza sa isi viziteze familia (alta tara). Tatal ba se impotriveste, ba este de accord sa faca o declaratie notariala pt plecarea acestora.
Va rog sa imi spuneti care ar fi pasii de urmat in vederea obtinerii actelor necesare deplasarii mamei si minorului in afara tarii in aceasta situatie. De asemenea, m-ar interesa si procedura aferenta obtinerii pensiei alimentare pentru intretinerea minorului. Tatal participa, dar extrem de "simbolic".
Si in cazul in care, din motive "justificate", cele 2 zile nu au putut fi compensate cu zile libere aditionale pe parcursul celor 30 de zile de dupa cum se procedeaza?

Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: in luna iunie inteleg ca sunt 20 de zile lucratoare. In aceasta luna am mai lucrat alte doua zile suplimentare in cele doua zile de sarbatori legale - 1 iunie, respectiv 5.iunie.

Inteleg ca salariul (brut/net) se raporteaza direct la cele 20 de zile lucratoare.
Cum se remunereaza munca din celelalte doua zile suplimentare?

Adica, daca, sa zicem, salariatul incaseaza pentru luna iunie 1000 lei salariu net. Deducaem ca in total va incasa: 1000:20= 50 unde 2 zile de munca suplimentara in zile de sarbatoare vor fi platite cu 200 lei?

Sau?