avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu munca (suplimentara) in zile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu munca (suplimentara) in zile de sarbatoare legala

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: in luna iunie inteleg ca sunt 20 de zile lucratoare. In aceasta luna am mai lucrat alte doua zile suplimentare in cele doua zile de sarbatori legale - 1 iunie, respectiv 5.iunie.

Inteleg ca salariul (brut/net) se raporteaza direct la cele 20 de zile lucratoare.
Cum se remunereaza munca din celelalte doua zile suplimentare?

Adica, daca, sa zicem, salariatul incaseaza pentru luna iunie 1000 lei salariu net. Deducaem ca in total va incasa: 1000:20= 50 unde 2 zile de munca suplimentara in zile de sarbatoare vor fi platite cu 200 lei?

Sau?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 13 Iulie 2017
Cele 2 zile trebuie sa fie compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

In situatia in care,din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Si in cazul in care, din motive "justificate", cele 2 zile nu au putut fi compensate cu zile libere aditionale pe parcursul celor 30 de zile de dupa cum se procedeaza?

Va multumesc pentru ajutor!
Se platesc cu un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, ... george101 george101 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns; eu lucrez in ture, respectiv 12/24 cu 12/48 - in luna iunie 2020 am lucrat 192 ore , din care 12 in zi de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariul daca luna are 20 ,21 sau 22 zile lucratoare badea i badea i Buna ziua. Licrez intr-un hypermarket si as vrea sa stiu cum se calculeaza salariul in functie de cate zile lucratoare sunt in luna respectiva. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru ... suciu_diana suciu_diana Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru de lunea-duminica, inclusiv? Ce lucrează sâmbăta și duminica nu cred ca se considera ... (vezi toată discuția)