avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate VivieneV

Activitate VivieneV

Am inteles ca voi pierde ptr ca nu m am adresat intai lor apoi instantei...

Cornel Vasile a scris:

Nu, Tribunalul va judeca cererea dvs.

Buna ziua! Daca indemnizatia de somaj mi a fost gresit calculata si eu nu am mai facut plangere prealabia ci m am dus direct la tribunal, este posibil sa mi respingă actiunea?
Ce se intampla cu un functionar public care doreste sa candideze pentru functia de primar? Raportul de serviciu ii este suspendat sau ii inceteaza?
Daca o societate se afla in procedura insolventei mai poate fi sanctionata de o institutie competenta cu amenda contraventionala pentru nerespectarea relatiilor de munca?
Am citit ca, incepând cu 1 noiembrie 2023, s-au anulat, până la 1 ianuarie 2024, dreptul angajaților din instituțiile de forță ale României de a deconta serviciile turistice, adica, acel voucher de vacanță...
Se mai deconteaza serviciile de cazare, in valoare de 1450 lei, pentru politisti, incepand cu 01.11.2023?
Ma puteti ajuta cu numarul OUG?

Cornel Vasile a scris:

In termen de 5 ani , potrivit OUG care reglementeaza plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie din anul pronuntarii hotararii.

In ce perioada se pot achita drepturile salariale ale unui functionar public, in urma unei hotarari judecatoresti in care acesta a avut castig de cauza?
da, dar cine face audierea? comisia de disciplina sau conducatorul institutiei?

Cornel Vasile a scris:

Sancțiunea disciplinară se poate aplica și direct de către conducătorul instituției publice, cu aplicarea corespunzătoare a dispozițiilor alin. (1) al art.493 C. ad-tiv ... adica, "Audierea funcționarului public trebuie consemnată în scris, sub sancțiunea nulității. Refuzul funcționarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declarație privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces-verbal și nu împiedică finalizarea cercetării prealabile și aplicarea sancțiunii".

Cercetarea prealabila prevazuta la art.493 Cod administrativ, in vederea sanctionarii cu mustrare scrisa, fara cercetarea disciplinara propriu zisa, de catre cine se efectueaza? Conducatorul institutiei sau comisia de disciplina?