avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cercetarea prealabila prevazuta la art.493 Cod ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cercetarea prealabila prevazuta la art.493 Cod administrativ, ...

Cercetarea prealabila prevazuta la art.493 Cod administrativ, in vederea sanctionarii cu mustrare scrisa, fara cercetarea disciplinara propriu zisa, de catre cine se efectueaza? Conducatorul institutiei sau comisia de disciplina?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 18:20, 13 Martie 2023
Sancțiunea disciplinară se poate aplica și direct de către conducătorul instituției publice, cu aplicarea corespunzătoare a dispozițiilor alin. (1) al art.493 C. ad-tiv ... adica, "Audierea funcționarului public trebuie consemnată în scris, sub sancțiunea nulității. Refuzul funcționarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declarație privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces-verbal și nu împiedică finalizarea cercetării prealabile și aplicarea sancțiunii".
da, dar cine face audierea? comisia de disciplina sau conducatorul institutiei?

Cornel Vasile a scris:

Sancțiunea disciplinară se poate aplica și direct de către conducătorul instituției publice, cu aplicarea corespunzătoare a dispozițiilor alin. (1) al art.493 C. ad-tiv ... adica, "Audierea funcționarului public trebuie consemnată în scris, sub sancțiunea nulității. Refuzul funcționarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declarație privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces-verbal și nu împiedică finalizarea cercetării prealabile și aplicarea sancțiunii".

conducatorul institutiei
In orice caz, conducatorul institutiei este cel care aplica sanctiunea disciplinara si nu comisia. Comisia doar propune o sanctiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mustrare scrisa acordata functionarului public ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca pentru aplicarea sancţiunii cu Musatrare scrisă a unui functionar public este necesara cercetarea prealabilă a fapteisavârşite ... (vezi toată discuția)
Cine aplica sanctiunile prevazute in legea nr. 188/1999? dijma rescu dijma rescu Am trimis o reclamatie primariei orasului in care locuiesc,dar nu am primit raspuns in termen legal,nemaivorbind de solutionare.Am inteles ca pentru ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)