Am trimis o reclamatie primariei orasului in care locuiesc,dar nu am primit raspuns in termen legal,nemaivorbind de solutionare.Am inteles ca pentru neraspundere in termen legal la o petitie se aplica sanctiunile prevazute de legea 188/1999.Cui trebuie sa ma adresez pentru aplicarea acestor sanctiuni si cum pot eu sti ca aceste sanctiuni au fost aplicate?
(1) Sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 65 alin. (3) lit. a) se poate aplica direct de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, la propunerea conducătorului compartimentului în care funcţionează cel în cauză.
(2) Sancţiunile disciplinare prevăzute la art. 65 alin. (3) lit. b) - e) se aplică de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, la propunerea comisiei de disciplină.
(3) Sancţiunile disciplinare pentru înalţii funcţionari publici se aplică prin decizie a primului-ministru, prin ordin al ministrului ori, după caz, al conducătorului autorităţii sau instituţiei publice centrale, pentru cei prevăzuţi la art. 11 lit. g), la propunerea comisiei de disciplină.
(4) Sancţiunile disciplinare nu pot fi aplicate decât după cercetarea prealabilă a faptei săvârşite şi după audierea funcţionarului public. Audierea funcţionarului public trebuie consemnată în scris, sub sancţiunea nulităţii. Refuzul funcţionarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declaraţie privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces-verbal.
Ce obiect avea reclamatia? a-ti fost vatamata intr-un drept recunoscut de lege? daca da, va adresati instantei de CAF art.7, daca nu exact cum a spus d-na Mihaela si daca au trecut 30 zile.
daca fapta a fost comisa de un functionar public, sesizati comisia de disciplina.
oricum...cel mai corect este sa va adresati instantei de contencios administrativ competente.:)