avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Vali14

Activitate Vali14

Buna ziua.
Ma puteti ajuta cu o lege sau comunicat (dar sa fie de la ANAF/m finante care sa explice ca in relatia B2B nu exista obligativitatea incarcarii facturilor fiscale in SPV inainte de plata?
Societatea noastra emite proforme si dupa plata acestora facturile fiscale care sunt încărcate in e-factura. Insa unii clienti insista pe obligativitatea incarcarii facturii fiscala inainte de a efectua plata, ei fiind societati comerciale nu institutii de stat.
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Copil conceput inainte de divort
Multumesc pentru raspuns. Zi frumoasa.
Răspuns la discuția Copil conceput inainte de divort
Multumesc pentru raspuns. Zi frumoasa.
Buna ziua.

Am si eu nevoie de informatii intr-o situatie delicata.

Daca un copil este conceput cu putin timp inaintea sentintei de divort, insa tatal copilului nu este sotul (cei doi fiind despartiti in fapt de mai mult timp) exista vreo posibilitatea ca in certificatul de nastere al copilului sa fie trecuta doar mama, fara tata? (fara proces sau ce am inteles ca ar fi necesar)
Buna seara! Verisoara mea lucreaza la o fabrica(care apartine de o companie cu mai multe fabrici) care se va inchide. I s-a spus ca va primi 2 salarii compensatorii, nu 6 cum stim ca este legal. Li s-a zis angajatilor ca vor primi un salariu la fiecare 2 ani lucrati+inca un salariu, iar ea are doar 2 ani lucrati, deci va primi 2 salarii. E ok asa?
Buna ziua! Am nevoie de ajutor in cazul unei propriri.
Am avut o proprire pe salariu pana cand am intrat in concediu de crestere copil(2018) si a fost sistata, iar ulterior(2020) n am putut incepe serviciul din cauza lipsei locurilor la crese, fiind obligata sa stau acasa cu copilul. N am lucrat un an de zile, iar acum, la o luna dupa angajare, m-am trezit cu o noua proprire, de la un alt birou executor, cu o noua taxa de peste 600 lei, dupa ce eu achitasem deja 1000 lei taxe la biroul anterior. Am graficul doveditor in acest sens. Am luat legătura si primul birou a spus ca a inchis dosarul pe motiv de insolvabilitate (asta dupa ce le am achitat taxa de 1000 lei, adaugata la restanta mea) si sa iau legătura cu celalalt birou.
Este corect sa-mi fie mutat dosarul de la un birou la altul si sa platesc taxa dupa taxa? Taxele adunate fac mai mult decat jumatate din suma ce o am de platit proprire iar mie nu mi se pare tocmai legala treaba aceasta.
Buna seara!
Daca lucrez in 3 schimburi iar schimbul de noapte incepe la ora 22 sau 23, daca am concediu medical pe data de 02.09, se pune doar pe data de 02 pana la ora 23:59 sau se considera ca am concediu medical pe toata tura de lucru(care se termina pe 03.09 la ora 07:00)? Stiu ca am lucrat inainte in alta parte iar acolo concediu mi se calcula pe toata tura, daca incepeam pe 02.09 la 19:00 si terminam la 7 dimineata, concediul era inclus si pe data de 03.09 chiar daca pe foaie scria pana in 02.09. Adică e ilogic sa vin la jumatatea turei la munca. Sper ca se intelege ce am vrut sa zic si ma poate ajuta cineva.
Mulțumesc!
Buna ziua!
Daca nu am putut incepe munca din cauza lipsei de locuri la cresa de stat, si am pierdut si stimulentul de insertie, si locul de munca, pentru ca trebuie sa stau acasa cu copilul, pot da in judecata primaria sa recuperez acel stimulent? Reglementarile si ajutorul sunt doar pentru cei care nu pot incepe munca, daca au firmele inchise, dar noi cei care nu putem incepe pentru ca nu ne primesc copiii la cresa?? In Brasov nu au fost primiti copii noi la crese, ci doar cei vechi. Eventual cate 3-5 la una cu locuri mai multe, in rest nu.
Răspuns la discuția Taxe postale vamale?!
Sunt produse platite in avans, nu pot refuza coletele. Nu cred ca Posta face legea. Daca era legala taxa era afisata. M-am uitat pe panoul lor sa vad daca apare, bineneteles ca nu era trecuta nicaieri ptr ca nu exista. dar eram pe graba si nu am putut lamuri pe loc.
Buna seara!
Am nevoie de ajutorul dvs, daca se poate.
Am avut o comanda pe internet pe un site extern(China). A fost valoarea sub limita ptr taxe vamale, dar mai mare de 10 $ si trebuia sa platesc doar tva-ul. In schimb mi s-au cerut si "taxe postale". N-am mai auzit pana acum sa platesc eu, cumparator, mai ales ca nu sunt specificate nicăieri. Am cerut explicații si mi-au aratat o foaie ce o primisera si ei pe e-mail.. O taxa de 8 lei/colet. Iar eu am platit 16 lei, desi am avut o singura comanda, doar ptr ca vanzatorului i-a fost mai usor sa puna produsele in 2 cutii. Vreau sa stiu daca taxa este legala, si daca e normal sa platesc de doua ori ptr o singura comanda(fapt dovedit in contul online unde s-a facut comanda). Specific din nou, nu taxe vamale, coletul avand valoare de 50$, ci taxe postale. Asa mi s-a spus.
Multumesc mult!