avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters43587

Activitate ContSters43587

Răspuns la discuția mostenire
Bunurile dobandite prin mostenire de oricare dintre soti in timpul casatoriei nu intra in masa bunurilor comune(devalmase) ci sunt bunuri proprii, afara doar de cazul cand dispunatorul (testatorul) stabileste ca acestea sunt bunuri comune. In cazul de fata tatal dvs vitreg va mosteni doar partea ce i se cuvine din bunurile dobandite in comun cu mama dvs. in timpul casatoriei lor.
Stii proverbul,draga AVLIL, cu vrabia din mana si cioara de pe gard...? Vezi tu,spre deosebire de altii, eu cantaresc bine de tot lucrurile inainte de a lua o decizie. Nu de alta, dar nu as vrea sa ajung in situatia sa afirm ca,, din veniturile de avocat n-as putea sa-mi platesc scoala de drept''. Daca toti cei care s-au facut avocati doar pt. ca le-a placut cum suna titulatura sau pt. ca aveau impresia ca pe acolo umbla caini cu covrigi in coada ar fi cantarit mai bine optiunile si s-ar fi informat mai temeinic despre ce implica aceasta profesie, ei bine, draga AVLIL, acum ti-ar fi fost mult mai greu sa obtii o solutie favorabila intr-o cauza, sa tragi,, spuza pe turta pe care inca nu o ai.'' Nu te-ai mai fi intalnit in instanta cu avocati cu 30 de ani mai in varsta cu care sa te certi. Probabil ca ai fi dat peste acei adversari care nu se cearta ci argumenteaza, care au elocventa si nu doar,, vorbesc...vorbesc...sustin ceea ce nu cred.''
In alta ordine de idei, a sta cu lentila sa vanezi erori de scriere este o copilarie sau o rautate mai ales ca nu sunt convins ca esti destul de pregatita pentru a face corecturi. Cine spune ca trebuie sa respect intocmai regulile de ortografie si de punctuatie cand postez pe un forum ??? Ai impresia ca toate posturile tale se incadreaza in rigorile gramaticale ale limbii romane? Eu cred ca nu. Oricum, textele publicate de noi aici sunt doar opinii, pentru veridicitatea carora nu raspunde nimeni. A te apuca acuma sa le analizezi si sa le interpretezi este vanare de vant.
Eu apreciez in continuare sinceritatea ta debordanta si sa stii ca si datorita tie am inteles acuma cam cum sta treaba cu profesia de avocat. #-o
Toate cele bune!
Ma voi duce sa dau examen aici la PH, chiar daca nu-mi fac iluzii prea mari. Oricum, daca trec de proba orala ma consider,,in carti''. La scris imi vine mai usor, am timp sa ma gandesc si sa fac conexiuni intre notiunile acumulate.
Imi va fi foarte greu sa iau o decizie daca voi fi admis deoarece am un job si un venit constant si sigur iar prin noile responsabilitati primite am parte de numeroase provocari si n-as vrea sa fac o alegere proasta #-o Vom vedea...
Citiram si noi Statutul, draga Eva, si nu ceea ce e scris in el ne preocupa ci ceea ce se intampla in realitate, in unele cazuri. Cine tre' sa stabileasca reaua-credinta in neindeplinirea obligatiei de a asigura un venit echitabil, corespunzator muncii depuse? Consiliul Baroului, care este alcatuit din membri avocati. Buuuun....Care avocat va fi de acord cu inceperea procedurii disciplinare impotriva unui confrate pe care il cunoaste, poate, de o viata, ori cu care a fost la pescuit ori la vanatoare ori ii este ruda, amant, etc...? Eu zic ca cel care va avea de pierdut in cazul in care se ajunge la ,,contre'' va fi tot stagiarul, caruia i se poate imputa orice: intarzieri repetate, lipsa de interes pt. rezolvarea cauzelor, pregatire teoretica superficiala, etc,etc...caz din care indrumatorul va iesi mai curat ca de la ,,Nufarul''. Se trezeste apoi netrebnicul stagiar pus iara in situatia de a-si gasi un indrumator, relatiile din contractul initial fiind grav deteriorate. Cine credeti ca-l va mai primi pe ,,agitator''? Exact, tata-mare.
Desigur, se poate intampla si cazul fericit in care incepatorul sa dovedeasca reale calitati si sa se faca
de-adevaratelea util iar ,,maestrul'' sa-si reconsidere pozitia fata de acesta remunerandu-l cum se cuvine.Ori se poate ca indrumatorul sa aiba o perioada financiara nefasta, cu activitate redusa si atunci, de unde venituri mari? Din ,,oficii''?
Good point!
Ma duc inarmat cu tot farmecul meu personal, imi dreg glasul si-l intreb direct:,,nu vreti sa cumparati un bradut?''
Nu, Andreea, nu asta e stilul meu. Nu vreau sa las impresia de om disperat.Ma duc la interviu daca sunt chemat, dau si concurs daca e nevoie dar nu trag pe nimeni de maneca sa ma accepte. Poate ca am pierdut si eu multe pe aceasta atitudine si poate am lasat sa treaca unele oportunitati insa integritatea mi-e mai draga Eu am dat sfoara printre prieteni si cunostinte, am urmarit anunturile publicate, m-am intalnit cu doi av def si am avut raspunsuri indirecte de la altii.
Pot sa-ti spun ca rezultatele acestei intreprinderi au fost dintre cele mai diverse: unul era incantat ca stiu calculator si am si masina si abia astepta sa scape de drumurile la Registru (el nefacand instanta) altul, cand a venit vorba de bani m-a luat cu:,, pai da, bah dar eu te invat meserie...mai vrei si bani?''Ceilalti fie nu aveau fond de stagiari, fie nu erau interesati, fie m-au pasat pana dupa examenul de primire(...fie eu nu am cautat unde trebuie ori cum trebuie...).
Acuma pana nu ma vad cu ex. luat nu pot ridica pretentii. Discutiile de principiu sunt de principiu.;)
Hai, week-end placut!
Răspuns la discuția Admitere Baroul Prahova
Uite ce a scris johndoe25:
............................................................................................................................................................................................
,,Examenul de admitere in Barou este la fel ca examenul de Bac sau Licenta. Faceti protocolul si nu va baga nimeni in seama timp de 4 ore. Copiati de vi se ia. Nu va speriati de proba orala, anul trecut au picat 5 si dupa contestatie au luat si ei. (la oral) La scris, daca esti lemn pici, macar sa ai si tu cunostiinte minime (era mult mai greu examenul de proprietate intelectuala sau comercial din facultate decat examenul de admitere in Barou). ''
...........................................................................................................................................................................................

....si e doar unul dintre cei care zic: ,,nu va speriati, ca e usor.Tre sa fi tampit sa nu iei...Pe ei ii intereseaza in primul rand sa incaseze taxa, etc, etc'''.Acest lucru ma bulverseaza. Pe cine sa mai crezi?!
Eu unul m-as duce bine pregatit la acest examen, mai ales ca nu-ti strica sa intri,,beton'' in meserie chiar daca ex. a fost lejer.Asa ar trebui sa faca orice om cu scaun la cap, sa nu te trezesti acolo ca picat din cer #-o.
Faptul ca se da sinteza e un lucru bun, mie imi convine. 95% din exam. din fac. le-am dat sinteza.



Exact cum spuneam....;) In Bucuresti lucrurile evolueaza altfel. Multumesc Andreea, toate anunturile parca sunt editate pt. mine. Stii de ce nu le-am gasit? Pt ca nu cautam pe capitala ci cautam pe aici, pe aproape prin PH. Dar cine stie unde te mai duce viata...Trebuie sa testez, sa ma testez.
Andreea Lisievici a scris:

Avocatura duce o lipsa crasa de oameni bine pregatiti. Cata vreme absolventii nu vor intruni cumulativ doua conditii: 1) sa fie bine pregatiti si 2) sa isi evalueze foarte bine valoarea si sa nu accepte compromisuri, va subzista spaga.

Eu nu contest ca avocatura duce lipsa de oameni pregatiti insa avocatii nu prea duc lipsa de stagiari. De ce spun asta? Pt. ca este destul de greu sa gasesti un av def care sa te ia si sa te formeze.Toti stramba din nas de parca ti-ar face o mare favoare si in aproape toate cazurile remuneratia era undeva la 800 Ron.Eu i-am salutat din mers si m-am intors la job-ul meu de 700 euroi cu aer cond. si azalee in geam.Ar mai fi varianta salarizatului in cadrul profesiei insa si acolo jocurile sunt cam facute, locurile fiind ocupate de nepoti, nepoate, fii si amante; locurile disponibile fiind pastrate pt generatia a IV-a si a V-a.
,,Sa fie bine pregatiti" e un adevar, insa au fost cativa oameni pe forum care au zis ca nu cunoasterea materiei este singura conditie ci si anumite aptitudini personale.
Hai sa facem un exercitiu: Cati av def cunoasteti care sunt dispusi sa ia sau chiar alearga dupa stagiari pregatiti?
Poate ca in Bucuresti lucrurile evolueaza altfel....
Răspuns la discuția Impozit cesiune parti sociale
Exact, am imprumutat firma dar nu in baza unui contract de imprumut ci pe baza de dispozitie de incasare, sumele fiind inregistrate in contul,,Asociati conturi curente''. Pana acum am recuperat cateva sume prin dispozitie de plata fara nicio dobanda(nici macar cea legala) cand existau suficiente incasari dar in situatia cesionarii cum se procedeaza? Inchei un contract de imprumut intre mine-persoana fizica si noul actionar-persoana fizica? Sau un contract de vanzare-cumparare? A doua varianta mi se pare mie mai ,,adevarata''.
Multumesc!
Răspuns la discuția Facultate de Drept...sau nu ?...
Bravo si de la mine =D>
Nu ai de ce sa te sperii. Daca iti dai silinta cat de cat sa intelegi ceea ce citesti o sa-ti fie foarte usor. Sa-ti iei cartile, sa fie ale tale. Vei avea cu siguranta nevoie de ele in viitor.
Eu invatam noaptea la inceput si aveam impresia ca asimilez mai bine dar in timp mi-am dat seama ca randamentul scade dramatic atunci cand te privezi de somnul de noapte. Apoi am schimbat tactica: ma culcam devreme si ma trezeam foarte de dimineata in sesiune. Bagam tare cateva ore bune dupa care luam pauza. Dupa amiaza somn obligatoriu o ora si reluam activitatea pana pe la ora 19,00. Dupa aia nu ma mai atingeam restul zilei de carte.La mine asa a functionat, nu zic ca este o reteta valabila pt. toata lumea. Si inca ceva: obligatoriu o pauza de 2 zile pe saptamana pt. reincarcare baterii si pt. sedimentarea informatiilor. Ai sa vezi ca functioneaza. Bafta si te mai asteptam cu noutati din octombrie!