avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma mare pentru a avea avocat indrumator?

este adevarat "mitul" potrivit caruia trebuie sa platesti o suma de bani (destul de mare) unui avocat definitiv pentru a putea efectua stagiul de doi ani pe langa el? sunt din constanta (si am specificat pentru ca "se spune in popor" ca in bucuresti ar fi altfel...). va multumesc daca puteti sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 22 Septembrie 2008
Din pacate...nici in "provincie" nu e altfel...X-(...Da se vehiculeaza sume mari...adica daca nu ai pile,cunostinte, ma rog intelegi,cine te ia sa te instruiasca...Avocatul respectiv din cate stiu trebuie sa aiba 5 ani vechime...si...chiar daca dai o suma frumusuica nu-i sigur ca o sa primesti cauze,de la el, sau banutii care ti se cuvin pentru solutionarea lor.S-au vazut cazuri in care stagiaru a facut toata munca si avocatul a primit banii...si nu crezi ca i-a impartit!:((...cam asa sta treaba la noi...avocatura devine o profesie "de famile" din pacate
Mai sunt deschise subiecte cu acelasi continut...
Stagiaru' care inghite asa ceva e cel mai fraier! El alimenteaza asta la fel ca si acel indrumator...
Sunt joburi de avocati astagiari, joburi bine platite...
Luciana21 a scris:
Avocatul respectiv din cate stiu trebuie sa aiba 5 ani vechime

Nu stii bine, ceea ce, daca ai incercat vreodata sa gasesti un coordonator de stagiu, spune foarte multe. Pai cine crezi ca e dispus sa te invete, sa te formeze ca avocat si mai ales sa AIBA INCREDERE in tine daca nu ai macar o baza solida?

avocatura devine o profesie "de famile" din pacate

Avocatura duce o lipsa crasa de oameni bine pregatiti. Cata vreme absolventii nu vor intruni cumulativ doua conditii: 1) sa fie bine pregatiti si 2) sa isi evalueze foarte bine valoarea si sa nu accepte compromisuri, va subzista spaga.
imi permit sa va contrazic si pe dumneavoastra si pe doamna/domnisoara care a raspuns mai devreme... sunt bine pregatit (cel putin la partea teoretica) insa cei care ar trebui sa imi fie coordonatori de stagiu sunt tocmai rudele acelora care in timpul facultatii nu prea s-au sinchisit sa puna mana serios pe carte... si tocmai ca acum, eu care am invatat sunt pe tusa(in semsul ca nu lucrez in domeniu) si aceia care nu invatau sunt "pui de avocati"... din cate am citit pe internet in bucuresti exista oferte de angajare in acest domeniu, insa in constanta nu prea sunt sau cel putin din cati am cautat eu nu accepta sa primeasca un stagiar fara "ceva"... dumneavoastra cum v-ati gasit indrumator?
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
ContSters58989, utilizator
In primul rand hai sa clarificam un lucru: nu porneste nimeni de la prezumtia ca n-ai fi bine pregatit. Nu inteleg insa cum se face ca toti avocatii din Constanta cu peste 6 ani experienta au rude care tocmai au terminat facultatea de drept... Hai sa nu fim asa pesimisti! Nu de alta dar am o colega (in Bucuresti) care a facut acum cativa ani stagiul in Constanta, fara nicio atentie.

Cum mi-am gasit eu coordonator? A fost un circuit normal, pentru ca am facut practica mai intai, din anul 3 de facultate, dupa care am devenit avocat colaborator. Si da, in Bucuresti foarte multi avocati se bat pe stagiari buni, pentru care sunt dispusi sa plateasca onorarii foarte mari, nu mari.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)