este adevarat "mitul" potrivit caruia trebuie sa platesti o suma de bani (destul de mare) unui avocat definitiv pentru a putea efectua stagiul de doi ani pe langa el? sunt din constanta (si am specificat pentru ca "se spune in popor" ca in bucuresti ar fi altfel...). va multumesc daca puteti sa ma lamuriti!
Am si eu o intrebare de fapt mai multe ( sper sa nu fie offtopic si sa imi sara lumea in cap). Eu sunt student anul IV la Univ. Romnano-Americana la Fac. de Drept si deja incep sa-mi fac griji in ceea ce priveste gasirea unui maestru pentru ca vad ca toata lumea spune ca trebuie or trbuir sa ai cunostinte exceptionale ori sa dai spaga pentru a beneficia de indrumarea unui avocat definitiv si eu din pacate recunosc primi doi ani de facultate nu mi-am spart capul cu invatatul pentru ca 1. ma intretin relativ singur si 2. eram drac prost, cunostintele mele nu sunt nici pe departe exceptionale ( dar am observat ca facand practica inveti si mama teoriei pentru ca am "colaborat" cu o doamna jurista de la care am invatat drept comercial intr-o luna cat nu am invatat la facultate tot anul ) si vroiam sa stiu daca nu sunt baiatul acela exceptional inseamna ca pot sa imi iau adio de la barou ? Cealalta intrebare ar fi...stie cineva daca intr-un an ( anul IV ) am sanse reale sa invat tot ce imi trebuie pentru a fi un avocat stagiar deziderabil ? in sensul ca daca ma pun acum in timpul pe care il am sa invat si materia pe care ba nu am avut timp sa o invat ba nu am avut disponibilitatea psihica ( ca sa nu ii zic CHEF ) as putea acumula toate cunostintele necesare ( tinand cont ca trebuie sa muncesc si sa invat si pentru anul curent ).
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Daca ati invatat in modul descris de dvs, eu zic ca puteti face fata.
Depinde de capacitatea dvs de a invata si intelege cu adevarat.Ceea ce invatati la gramada daca nu veti intelege nu cred ca va poate ajuta prea mult in exercitarea profesiei.