avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma mare pentru a avea avocat indrumator?

este adevarat "mitul" potrivit caruia trebuie sa platesti o suma de bani (destul de mare) unui avocat definitiv pentru a putea efectua stagiul de doi ani pe langa el? sunt din constanta (si am specificat pentru ca "se spune in popor" ca in bucuresti ar fi altfel...). va multumesc daca puteti sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 22 Septembrie 2008
Gabi, nu cunosc tari in lumea civilizata in care urmarea unei meserii foarte cautate sa nu inceapa cu sacrificii. B-)
Nu e vorba de vanat, eu am studiat serios gramatica si-mi place inca foarte mult. Daca te simti vanat aici, pe un forum juridic, oare cum crezi ca te vei simti in fata unui avocat titular de cabinet care-ti va spune sa-i scrii corect cererile? Sau care-ti spune ca e gresita aia sau ailalta? Sau cand te va intreba un jude daca ai facut gramatica in a VI-a?

Nu umbla nimic nici cu vreun covrig in coada si nici cu placinte in bot in meseria asta, e o meseria dura in toate tarile si greselile se platesc destul de scump... Dar, daca nu-ti place asta, inseamna ca nici nu e pentru tine... daca te simti ofuscat dintr-atat, cum te vei simti cand iti vor spune judecatori sa mai astepti putin ca esti tanar sau cand colegi in varsta vor intra pe banda rulanta in fata ta la arhive...

A te certa in domeniul juridic inseamna a face schimb de argumente legale... poate nu am fost destul de clara, am crezut ca se vede clar ca e vorba de domeniul juridic... Ca sa clarific: ca aratam juzilor cum se administreaza probele de catre avocati nu inseamna ca le tineam cursuri sau ca le faceam un desen... ci, la fel, ca aduceam argumentele legii si ca citam articole din procedura civila.

Nu vad in ce masura ma intereseaza pe mine de ce s-a facut avocat unul ori altul: putea sa le placa denumirea de avocat, sa creada in caini si pisici, sa stie sau nu drept, sa visesze frumos ori urat... nu vad cum renuntarea celor care nu sunt cunoscatori in ale dreptului la aceasta meserie m-ar fi scos pe mine din situatia de a ma "certa" cu juristi cu peste 30 de ani vechime. Cand, oricum, intrai in alte conditii in domeniu, cand erau locuri limitate, cand chiar stiai ceva sau asa se presupune.
In plus, oamenii care mi-au dat incredere prin discutiile juridice pe care le-am purtat in contradictoriu cu ei nu au fost cei care aveau 30 de ani de viata in plus fata de mine... ci, asa cum clar scrie, cei care aveau 30 de ani de meserie in plus. "Adversari mai vechi ca mine..."
Imi pare rau ca, desi consideri ca ai inteles acest domeniu din cauza mesajelor mele, esti atat de mult impotriva celui anterior; ma intreb: oare de ce esti atat de suparat ca am fost atat de cinstita cu tine?
Nu prea critic ortografie, dar ai aratat ca esti mai slab la oral, prin urmare, esti mai bun la scris... Or, daca in domeniul in care esti mai bun asta e nivelul... poate a fost o scapare, dar am vrut sa-ti arat ca asta se taxeaza.
Nuuuuu, clar ca scriu si eu cu multe greseli, ca mai scap si fraze foarte lungi care-si pierd intelesul pe parcurs... :"> Dar imi cer scuze de cate ori se intampla si-mi asum greselile...
Cine spune sa respecti ortografia? Regulamentul de postare; tot el spune si de punctuatie, iti dau numai o parte:
1.1. Mesajele se scriu in limba romana. Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii.

Imi cer scuze daca te-ai simtit atacat direct, a fost o argumentare impotriva ideilor din mesajul tau si nu a ta parsonal! :hugall:
Succes, orice decizie ai lua!
mda... ce sa spun(respectand toate regulile gramaticii) puteati sa va limitati la tema pe care o propusesem eu [...], mai mult sau mai putin corect din punct de vedere gramatical... probabil ca aceasta discutie o puteati continua undeva in particular fiindca, serios, nu ma interesa teoria chibritului... hei da' poate sunt eu un "freak" si cer prea mult :>

:offtopic: Consider ca discutia interesa persoane, nicio discutie din niciun subiect nu este dedicata special cuiva, ea este purtata in limite decente atata timp cat este utila unor useri, fie ei initiatorii topicului, fie altii.
Am editat mesajul, Regulamentul nu admite jigniri intre useri si va rog ca, pe mai departe, sa pastrati decenta si sa nu jigniti.
Va multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
ca orice mit, la baza sta o umbra de adevar.
sunt cazuri si cazuri.
cert e ca nu se poate generaliza.
depinde de individ, depinde de maestru etc...
dar, chiar evaziv, sunt cazuri cand se plateste maestrul(sub diferite forme) si cazuri cand nu este nevoie decat de a fi dornic sa muncesti, bine pregatit si cu o motivatie puternica
=D> Vorbe doar vorbe
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
Mihai Tomescu, Avocat
Eu sunt de parere ca maestrul joaca un rol deosebit de important in viata profesionala a avocatului.
Ceea ce vede avocatul ca face maestrul va face si el in viitor.
Cei care au avut norocul sa aiba mari maestrii sunt avocati deosebiti.
Sfatul competent al unui maestru te poate propulsa cativa ani in fata iar un sfat fara un continut deosebit nu prea te duce nicaieri.Poti avansa si singur din punct de vedere profesional dar nu atat de repede.
Din pacate, putini sunt cei care isi pot alege maestrul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)