avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma mare pentru a avea avocat indrumator?

este adevarat "mitul" potrivit caruia trebuie sa platesti o suma de bani (destul de mare) unui avocat definitiv pentru a putea efectua stagiul de doi ani pe langa el? sunt din constanta (si am specificat pentru ca "se spune in popor" ca in bucuresti ar fi altfel...). va multumesc daca puteti sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 22 Septembrie 2008
Good point!
Ma duc inarmat cu tot farmecul meu personal, imi dreg glasul si-l intreb direct:,,nu vreti sa cumparati un bradut?''
Nu, Andreea, nu asta e stilul meu. Nu vreau sa las impresia de om disperat.Ma duc la interviu daca sunt chemat, dau si concurs daca e nevoie dar nu trag pe nimeni de maneca sa ma accepte. Poate ca am pierdut si eu multe pe aceasta atitudine si poate am lasat sa treaca unele oportunitati insa integritatea mi-e mai draga Eu am dat sfoara printre prieteni si cunostinte, am urmarit anunturile publicate, m-am intalnit cu doi av def si am avut raspunsuri indirecte de la altii.
Pot sa-ti spun ca rezultatele acestei intreprinderi au fost dintre cele mai diverse: unul era incantat ca stiu calculator si am si masina si abia astepta sa scape de drumurile la Registru (el nefacand instanta) altul, cand a venit vorba de bani m-a luat cu:,, pai da, bah dar eu te invat meserie...mai vrei si bani?''Ceilalti fie nu aveau fond de stagiari, fie nu erau interesati, fie m-au pasat pana dupa examenul de primire(...fie eu nu am cautat unde trebuie ori cum trebuie...).
Acuma pana nu ma vad cu ex. luat nu pot ridica pretentii. Discutiile de principiu sunt de principiu.;)
Hai, week-end placut!
Cred ca m-ai inteles gresit. In Bucuresti (ca sa nu generalizez pentru ca intr-adevar nu stiu), mai toate societatile de avocati cauta permanent avocati, chiar daca nu anunta asta undeva. Prin urmare, un avocat, fie el si stagiar, poate trimite CV-ul ori pe fax ori pe mail, si daca corespunde la prima vedere cerintelor, atunci e chemat la interviu. Daca nu, e doar o hartie in plus trimisa. Nu mi se pare nimic denigrator in asta, e pur si simplu o oferta.
Luciana21 a scris:

Avocatul respectiv din cate stiu trebuie sa aiba 5 ani vechime...si...chiar daca dai o suma frumusuica nu-i sigur ca o sa primesti cauze,de la el, sau banutii care ti se cuvin pentru solutionarea lor.

Art.18 din Legea 51/1995 prevede ca, activitatea unui avocat stagiar poate fi indrumata numai de avocati definitivi cu o vechime de cel putin 6 ani in aceasta calitate si care se bucura de o reputatie profesionala nestirbita
Potrivit dispoz. art.283(7) din Statut, daca, din orice motive, pe perioada stagiului, avocatul definitiv care incheie contractul de formare profesionala initiala nu isi indeplineste obligatiile asumate, consiliul baroului ii va solicita sa depuna un raport motivat asupra situatiei intervenite. In cazul in care se constata ca avocatul, cu rea-credinta, nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul incheiat cu avocatul stagiar, consiliul baroului va initia procedura disciplinara.
Art.289 din Statut prevede ca, avocatul indrumator si coordonatorul serviciului de asistenta juridica se vor preocupa de realizarea de catre avocatul stagiar a unui VENIT ECHITABIL, corespunzator muncii depuse.
Fapta avocatului care asigura indrumare profesionala, de a nu-si indeplini obligatiile de indrumare si de a nu asigura VENITUL MINIM lunar garantat al avocatului stagiar, constituie abatere disciplinara grava.
Distinct de raspunderea disciplinara, consiliul baroului poate decide si interzicerea de a mai incheia contracte de formare profesionala pe o perioada de la 1 la 5 ani.
Av.Eva Carbunaru
avocatura duce intradevar lipsa de oameni bine pregatiti...din pacate....
Citiram si noi Statutul, draga Eva, si nu ceea ce e scris in el ne preocupa ci ceea ce se intampla in realitate, in unele cazuri. Cine tre' sa stabileasca reaua-credinta in neindeplinirea obligatiei de a asigura un venit echitabil, corespunzator muncii depuse? Consiliul Baroului, care este alcatuit din membri avocati. Buuuun....Care avocat va fi de acord cu inceperea procedurii disciplinare impotriva unui confrate pe care il cunoaste, poate, de o viata, ori cu care a fost la pescuit ori la vanatoare ori ii este ruda, amant, etc...? Eu zic ca cel care va avea de pierdut in cazul in care se ajunge la ,,contre'' va fi tot stagiarul, caruia i se poate imputa orice: intarzieri repetate, lipsa de interes pt. rezolvarea cauzelor, pregatire teoretica superficiala, etc,etc...caz din care indrumatorul va iesi mai curat ca de la ,,Nufarul''. Se trezeste apoi netrebnicul stagiar pus iara in situatia de a-si gasi un indrumator, relatiile din contractul initial fiind grav deteriorate. Cine credeti ca-l va mai primi pe ,,agitator''? Exact, tata-mare.
Desigur, se poate intampla si cazul fericit in care incepatorul sa dovedeasca reale calitati si sa se faca
de-adevaratelea util iar ,,maestrul'' sa-si reconsidere pozitia fata de acesta remunerandu-l cum se cuvine.Ori se poate ca indrumatorul sa aiba o perioada financiara nefasta, cu activitate redusa si atunci, de unde venituri mari? Din ,,oficii''?

Alte discuții în legătură

Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)