avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cine stie? E adevarat ca trebuie sa platesti o suma mare pentru a avea avocat indrumator?

este adevarat "mitul" potrivit caruia trebuie sa platesti o suma de bani (destul de mare) unui avocat definitiv pentru a putea efectua stagiul de doi ani pe langa el? sunt din constanta (si am specificat pentru ca "se spune in popor" ca in bucuresti ar fi altfel...). va multumesc daca puteti sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 22 Septembrie 2008
E trist, dar ceea ce afirmati dvs. e ATAT DE ADEVARAT! Din pacate! :(
Eu nu am facut decat sa va citez din Lege si Statut.
De ce nu incercati sa sustineti examen la un alt Barou din tara? Nu peste tot este asa! Sau nu ca in Bucuresti!
In satul unde profesez eu:D de exemplu, lucrurile nu stau (chiar) asa.
Ma voi duce sa dau examen aici la PH, chiar daca nu-mi fac iluzii prea mari. Oricum, daca trec de proba orala ma consider,,in carti''. La scris imi vine mai usor, am timp sa ma gandesc si sa fac conexiuni intre notiunile acumulate.
Imi va fi foarte greu sa iau o decizie daca voi fi admis deoarece am un job si un venit constant si sigur iar prin noile responsabilitati primite am parte de numeroase provocari si n-as vrea sa fac o alegere proasta #-o Vom vedea...
Indiferent de varianta (indrumator bun/rau, cu bani / fara bani, profesor adevarat / ignorant de te intalnesti o data pe an cu el, platit / neplatit, etc.) la urma urmei 2 ani trec asa de repede... nici nu te obisnuiesti bine cu instanta si trebuie sa dai definitivatul... apoi de-acolo ramai in continuare cu indrumatorul daca s-a purtat bine sau pleci unde vrei in lume daca nu ca nu te mai poate tine sub papuc... primii 2 ani is foarte grei indiferent ce indrumator ai avea.
Eu cred ca lipsa unui job de avocat e problema unui om nepregatit si fara vointa.
Sa spui ca nu stai bine la oral e o problema serioasa pentru un avocat. Nu conteaza ca esti de instanta sau de consultanta, atat in fata judelui dar si a partenerului de negociere vorbesti... vorbesti... sustii si ceea ce nu crezi!
Or, sa ai o problema in a face asta duce normal la a avea o problema in a gasi un job in domeniu. Nu spun ca sunt joburi pe toate drumurile, spun doar ca situatia descrisa nu ar trebui sa ne mire, ea e normala in orice tara care cauta sa se perfectioneze in calitatea muncii.
Ca sa nu mai arat ca e un handicap general in interviul pentru orice job...

In plus, daca chiar se intampla sa gasesti un job unde trebuie sa-ti sustii in scris aptitudinile, incearca sa nu incepi o fraza cu "ori", cu "sau"... Scrisul fiind partea ta tare, ar putea sa-ti creeze probleme astfel de greseli ortografice si gramaticale. "Or" si "ori" sunt doua chestiuni distincte, cu mesaj si functii diferite, atat sintactice dar si de inteles.

Cu privire la primul an, la mine nu a trecut chiar repede... si am muncit de mi-au sarit capacele... lucram cu 2 si chiar 3 avocati in paralel... nu mi-a spus nimeni nimic, decat cand greseam... si intorceam pe toate fetele ca sa vad unde, citeam, stateam in biblioteci, imprumutam carti, ciuleam urechile, furam meserie...
Nu a fost usor, multe lucruri mi-au placut, multe nu si nu sunt de acord cu genul acesta de indrumare...
Important e insa ca am invatat sa inot prin sistem, sa-l manipulez in limite legale, sa controlez un dosar, sa indeplinesc diligentele astfel incat sa nu fiu culpabila in fata partii adverse (in instanta sau in negocieri).
Am invatat si sa caut si sa speculez greselile adversarului, evident. Dupa cum se vede cat de natural imi e sa fac din tantar armasar, sa trag spuza pe turta pe care inca nu o am, sa critic aprig o greseala minora (asa cum e considerata cea de mai sus, de la inceputul mesajului, de altii)... :D Face parte din meserie.

Dar, sincer, eu am trait in instanta in primul an; sa fiu acolo inainte sa vina grefierul cu dosarele, sa stau 15 minute cu dosarul in brate inainte de sedinta, sa cunosc toti arhivarii, sa stiu unde are ce jude biroul, sa ajung la ei sau la grefier ca sa scurtez timpul pentru client... sa ma folosesc de dezavantajul ca judele avea multe dosare in sedinta ca de un atu al meu... asta facea parte din ziua de lucru pana dupa 13-14 in zi...
Desi stagiul meu a durat un an si cateva luni, instantele erau pentru mine ca marea pentru pesti.
Si mi-a dat multa incredere sa ma cert cu adversari cu 30 de ani mai vechi ca mine sau sa le arat judecatorilor unde si care sunt regulile administrarii probelor de catre avocati... Am invatat sa ma acopar legal si cand nu aveam dreptate, sa ma folosesc de orice pentru client si sa invoc uneori inaintea adversarului, textul de lege care ma dezavantaja. Ca sa creez eu prima impresie ca este in favoarea mea. ;)

Multa bafta tuturor!
Stii proverbul,draga AVLIL, cu vrabia din mana si cioara de pe gard...? Vezi tu,spre deosebire de altii, eu cantaresc bine de tot lucrurile inainte de a lua o decizie. Nu de alta, dar nu as vrea sa ajung in situatia sa afirm ca,, din veniturile de avocat n-as putea sa-mi platesc scoala de drept''. Daca toti cei care s-au facut avocati doar pt. ca le-a placut cum suna titulatura sau pt. ca aveau impresia ca pe acolo umbla caini cu covrigi in coada ar fi cantarit mai bine optiunile si s-ar fi informat mai temeinic despre ce implica aceasta profesie, ei bine, draga AVLIL, acum ti-ar fi fost mult mai greu sa obtii o solutie favorabila intr-o cauza, sa tragi,, spuza pe turta pe care inca nu o ai.'' Nu te-ai mai fi intalnit in instanta cu avocati cu 30 de ani mai in varsta cu care sa te certi. Probabil ca ai fi dat peste acei adversari care nu se cearta ci argumenteaza, care au elocventa si nu doar,, vorbesc...vorbesc...sustin ceea ce nu cred.''
In alta ordine de idei, a sta cu lentila sa vanezi erori de scriere este o copilarie sau o rautate mai ales ca nu sunt convins ca esti destul de pregatita pentru a face corecturi. Cine spune ca trebuie sa respect intocmai regulile de ortografie si de punctuatie cand postez pe un forum ??? Ai impresia ca toate posturile tale se incadreaza in rigorile gramaticale ale limbii romane? Eu cred ca nu. Oricum, textele publicate de noi aici sunt doar opinii, pentru veridicitatea carora nu raspunde nimeni. A te apuca acuma sa le analizezi si sa le interpretezi este vanare de vant.
Eu apreciez in continuare sinceritatea ta debordanta si sa stii ca si datorita tie am inteles acuma cam cum sta treaba cu profesia de avocat. #-o
Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)