avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate marya17

Activitate marya17

Cornel Vasile a scris:

Pentru cate zile de Co ati facut cerere, atatea zile de Co se iau in considerare.

Puteti sesiza ITM-ul.

E normal sa se calculeze si sambata duminica ca zile de concediu daca in lege scrie 21 zile lucratoare?

Gliga cristina a scris:

Bună ziua.
Lucrez intr-un magazin ,dintr-un Mall.Programul.este de 2 zile cu 2.. 1 weekend liber și unul.nu.. mi-am luat 2 zile de concediu.Patronul ne calculează și zilele libere următoare și dinainte de aceste 2 zile de concediu ca fiind tot zile de concediu.ex...am cerut concediu în zilele de 13 și 14.Zilele de 11 și 12 erau practic zilele mele libere (fiind și sambata si duminica)iar zilele de 15 și 16 la fel.erau tura libera.Angajatorul mi-a calculat 6 zile de concediu.Este normal sa calculeze asa ?

Aceeasi problema o am si eu tot in mall lucrez, zilele de sarbatoare nu sunt platite dublu plus ca la concediu mi se calculeaza zi week ul desi legea spune 21 zile lucratoare, nici week ul nu e platit dublu
Buna grup! Acum 20 ani am avut contract de intretinere cu soacra! Dupa ce a murit soacra fratii sotului ne au dat in tribunal si a iesit sentinta sa le dam partea tatalui, acum 10 ani a iesit sentinta! De atunci nu am reusit sa le dam partea acum 10-12 cand a fost procesul a iesit o suna mica sa le dam, dar am tot amanat avocatul ne a sfatuit ca avem timp sa le dam! Acum ne au dat din nou in judecata pentru partea tatalui! Ce sanse sunt? O sa se evalueze probabil casa mai scump avand in vedere ca au crescut pretul la imobiliare si ce se intampla daca nu avem sa le dam banii cat iasa, ei detin undeva 25% din imobil dupa partea tatalui decedat inaintea mamei! Daca nu avem banii sa i despagubim se poate scoate casa la vanzare?

Madras a scris:

S-a intocmit dosar penal pt.conducere cu alcoolemie de 0,96 .Inca nu s-a solutionat, nu a fost chemat in instanta si intrebarea mea este daca poate pleca in vacanta in alta tara ,in septembrie.

Depinde de sentinta, daca nu aveti cazier cu siguranta o sa luati cu suspendarea pedepsei sub sipraveghere, daca luati cu suspendare puteti pleca doar ca trebuie anuntata la cei de la probatiune care se ocupa cu supravegherea dvs orice calatorie care depaseste 3-5 zile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Mike Oldfield a scris:

Daca ma mai abordeaza…..ce imi recomandati..sa ii raspund?

Eu zic sa mergeti direct la politie cu probele ce le aveti pana acum, si politia va spune exact ce sa faceti mai departe, aveti deja suficiente probe pentru santaj
Am mostenit casa parintilor mei,iar casa vecinului meu o parte din ea e construita pe terenul meu, acum 5 ani am intabulat casa mea, topograful a masurat fara casa vecinului ca a zis ca nu poate taia casa vecinului, acum vecinul vrea sa o intabuleze si are nevoie de semnatura mea cum e pe terenul meu! Eu acum 2 luni am vandut casa mea, pe cf nu apare portiunea de teren pe care e construita casa vecinului! Intrebarea e avand in vedere ca am vandut fara partea aceea, tot eu trebuie sa o semnez vecinului? Sau noii proprietari la care le am vandut casa mea?
acest răspuns util

Mike Oldfield a scris:

Credeti..ca se opreste daca depun plangere..?

Daca depuneti plangere cu siguranta se opreste! Daca ajungeti in instanta risca sa faca inchisoare plus puteti sa i cereti si daune morale!
acest răspuns util

Nu e nevoie neaparat sa le trimita, e suficient doar ca va ameninta ca o sa le trimita si va cere bani, e infractiunea de santaj care se pedepseste cu inchisoarea, nu asteptati pana le trimite mergeti urgent la politie cu mesajele si dovada ca a ti trimis bani!
acest răspuns util
Cu dovezile ce le aveti, mesajele in care va ameninta ca trimite poza, chitantele cu banii ce i ati virat depuneti plangere la politie pentru santaj!
Buna seara! Am o problema, am mostenit casa parintilor mei, am avut proces cu fratii pe care l am castigat in 2022, si anul trecut am intabulat o! Acum am client sa o vand cu 50 mii € prin credit ipotecar! Am inteles ca trebuie sa platesc impozit la vanzare! Problema e ca am citit legea se spune ca daca e mai veche de 3 ani e 1% impozitul , daca e sub 3 ani 3%! Notarul mi a spus ceva de 3% ca as avea de platit! E normal? Eu casa nu am cumprat o , e mostenire de la parintii mei de ce nu se incadreaza la 1%?