avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am o problema, am mostenit casa parintilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am o problema, am mostenit casa parintilor mei, am ...

Buna seara! Am o problema, am mostenit casa parintilor mei, am avut proces cu fratii pe care l am castigat in 2022, si anul trecut am intabulat o! Acum am client sa o vand cu 50 mii € prin credit ipotecar! Am inteles ca trebuie sa platesc impozit la vanzare! Problema e ca am citit legea se spune ca daca e mai veche de 3 ani e 1% impozitul , daca e sub 3 ani 3%! Notarul mi a spus ceva de 3% ca as avea de platit! E normal? Eu casa nu am cumprat o , e mostenire de la parintii mei de ce nu se incadreaza la 1%?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:02, 24 Ianuarie 2024
Pentru ca sunt impozite diferite.
1% este impozitul pe masa succesorala și se datorează statului, atunci când se dezbate o moștenire și au trecut mai mult de 2 ani de la deces.

Dvs acum vindeți.
Iar în cazul de fata este vorba despre impozitul pe venitul realizat din transferul proprietății. Adică impozitul pe prețul vânzării.
Acesta se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. Și aveți mai puțin de 3 ani, deci e 3 %.
Deci da, e normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din vanzare teren agricol sohan sohan Am gasit un articol pe un site despre acest subiect la care mi ati trimis un raspuns si ptr care,va multumesc. Il redau mai jos : \"La transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare imobil mostenit mihai1994 mihai1994 Buna seara am nevoie si eu de o lamurire,in anul 2014 am vandut un apartament cu 2 camere mostenit de mine si fratele meu.Jumatate a fost al meu si jumatate al ... (vezi toată discuția)