avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate pam-logistica

Activitate pam-logistica

Buna ziua. Detin un teren intravilan la care se accesul se face pe un drum ce trece prin capatul a 10 terenuri. Este singura cale de acces auto. Majoritatea terenurilor sunt ingradite fata partea de drum ticmai pentru a fi folosit acest drum dar fara vreun act in acest sens. Pot amplasa pe teren un cort de 36 mp si o baraca tot de 36 mp fara a solicita certificat de urbanism. Precizez ca ambele sunt din structura usoara demontabile , cortul este inchis cu prelata iar baraca din schelet din teava inchisa cu tabla. Trebuiesc autorizate aceste așa-zise constructii? Va multumesc.
Buna ziua. Am primit de la un furnizor de energie electrica o factura prin care mi se anuleaza toate plafonarile din facturile primite in anul 2022 si mi se refactureaza mie pe motiv ca in anul 2022 am avut un consum mediu mai mare de 300 kw si nu ar fi trebuit sa beneficiez de plafonari. Va rog sa imi spuneti daca e ok sau daca ar fi trebuit sa primesc plafonarea in lunile in care nu am depasit 300 kw. Va multumesc. Orice sfat ar fi de real folos. A mai patit cineva asa ceva?
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da in judecata pentru a obtine o cale de servitute un proprietar al unui teren, care este decedat , a carui mostenirea nu a fost dezbatuta. Multumesc.
buna ziua! sunt administratorul unei case de expeditie de transport intern si international de marfuri si am achizitionat o autoutilitara cu masa maxima autorizata de 3.5 tone. intentionez sa extind activitatea incercand sa transport marfa intern si international dat nu sunt foarte sigur de tot ceea ce am de facut pentru a face acest lucru in mod legal. va rog daca se poate sa-mi dati cateva informatii referitoare la:
-este necesara licenta?
-ce documente sunt necesare sa fie la bordul masinii in momentul cand face cursa internationara(ro-europa sau europa-ro)
-este necesar ca autoutilitara sa prezinte ceva semne sau inscriptii obligatiorii la exterior pentru a efectua transport international?
-ce documente trebuie sa le aiba soferul privitor la persoana proprie(ci+permis+contract munca+etc)
-ce lege cuprinde totate informatiile de care am nevoie pentru a o putea aprofunda?
multumesc pentru informatii!
cu stima.