avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Activitate paulamocanu1

Activitate paulamocanu1

Imobilul a fost construit cu scop turistic, dar mama vitrega a spus ca nu-l-a mai închiriat. Chestia e ca imobilul este listat pe toate site-urile turistice spre închiriere si ea a declarat o valoare modica de 35000 euro. In acte ea nu a declarat ca imobilul este folosit in scop turistic
Va Multumesc pentru răspuns.
Fiul meu tocmai a definitivat partajul dupa mostenirea tatalui sau. Mama vitrega a omis sa spuna ca exista un business. Obiectul mostenirii a constat dintr-un apartament cumparat abuziv de la mama decedatui si o proprietate in Delta folosita ca pensiune turistica si evaluata la doar 35000 euro. Din masa succesorala a fost omis faptul ca pensiunea era inchiriata inca dinainte de decesul tataului fiului meu.
Poate fi atacat documentul de partaj? In cat timp de la finalizarea mostenirii se poate ataca documentul?
Multumesc. Asta e problema, ca atunci cand contractul a fost semnat, dumneaei nu era înregistrată ca având Alzheimer, dar toată lumea știa ca uita , se pierdea prin oraș, i s-a închis gazul si era tot timpul supravegheata de o vecina. Aceste probe ar putea anula contractul de vânzare-cumpărare? Actul a fost facut pe ascuns in 2013 si eu, fosta nora, am aflat anul acesta cu ocazia dezbaterii moștenirii la care vor participa cei doi copii ai mei care sunt majori.
As vrea ca apartamentul sa ii fie redat acestei femei pentru ca norei ei nu i pasa de ea deloc si nu e corect ca un om care a muncit o viata întreaga sa fie lăsat pe drumuri intr-un mod josnic.
Discuție Mostenire
Fiul meu urmează sa mosteneasca parte din bunurile tatălui sau care a decedat, dar mama sa vitrega nu vrea sa meargă la notar pentru ca nu e de acord ca totul sa se împartă conform legii, ci dupa cum vrea ea si amenință cu mersul in instanța.
1. Fiul meu, in calitate de mostenitor, are dreptul sa între/locuiască in una din casele care i-au aparținut tatălui sau? Daca da, care e calea legală de a o obliga pe mama vitrega sa-l lase sa între in case.( Ea a schimbat iala de la apartamentul care le-a aparținut bunicilor si care acum e pe numele ei si al tatului fiului meu.)
2. A trecut mai mult de un an de la moarte tatului fiului meu. Care e procedura legală pentru ca fiul meu sa acceseze actele de proprietate ale tatului meu si sa ceara împărțirea bunurilor conform legii.


O doamna de 74 de ani, bolnava de dementa, a fost determinata de nora ei sa semneze un act de vânzare-cumpărare a locuinței proprii. La data semnării contractului se știa ca proprietara are Alzheimer, dar nu era inca înregistrată la doctor. Fiul proprietarii a decedat anul trecut, pe nora nu o interesează soarta acestei femei care între timp a fost internata intr-un azil pentru ca nu are cine sa o îngrijească.
Este vreo cale legală de atacare a actului de vânzare-cumpărare a domiciliului?