avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj după succesiune de la care a fost omis un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj după succesiune de la care a fost omis un business. Poate fi atacat documentul de partaj, și dacă da, în cât timp?

Fiul meu tocmai a definitivat partajul dupa mostenirea tatalui sau. Mama vitrega a omis sa spuna ca exista un business. Obiectul mostenirii a constat dintr-un apartament cumparat abuziv de la mama decedatui si o proprietate in Delta folosita ca pensiune turistica si evaluata la doar 35000 euro. Din masa succesorala a fost omis faptul ca pensiunea era inchiriata inca dinainte de decesul tataului fiului meu.
Poate fi atacat documentul de partaj? In cat timp de la finalizarea mostenirii se poate ataca documentul?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:57, 18 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In masa partajabila pot fi incluse fructele bunului inchiriat sau partile sociale ale societatii care administreaza imobilul.

In aceeasi masura imobilul partajat are o alta valoare daca este folosit in scop turistic.

Cand a aflat fiul dvs despre acest fapt ?
Imobilul a fost construit cu scop turistic, dar mama vitrega a spus ca nu-l-a mai închiriat. Chestia e ca imobilul este listat pe toate site-urile turistice spre închiriere si ea a declarat o valoare modica de 35000 euro. In acte ea nu a declarat ca imobilul este folosit in scop turistic
Va Multumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
paulamocanu1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
finalizarea moștenirii” este una (dezbaterea moștenirii se finalizează cu eliberarea certificatului de moștenitor).
Partajul este altceva. Și despre acesta din urmă ați spus că. „tocmai a (fost) definitivat”.

Pare că actul de partaj ar fi fost încheiat ... alaltăieri. Prin urmare, timp ar fi. Cât? Bună întrebare. Fiindcă trebuie stabilit mai întăi CE = obiectul acțiunii. (Ce? În cât timp? De când? - sunt în strânsă legătură. Bunăoară, începutul prescripției depinde și de cauza de anulabilitate).
Ideal ar fi să intrați în biroul unui avocat cât mai repede.

Aici, dacă ar fi să iau de bun ceea ce scrieți, nu-mi sună prea bine. Pare că invocați o eroare asupra valorii economice... ori asupra a ceea ce era scris „pe toate gardurile”. Dacă începeți așa, mai bine nu vă apucați. Căci există riscul să mai platiți și ceva cheltuieli de judecată...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezabatere succesiune in instanta soniac soniac Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu dezbati mostenirea timp de 3 ani de la deces? AniAniAni AniAniAni Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu dezbaterea unei mosteniri. Dupa moartea bunicului meu, mama mea (fiica lui) a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)