avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea mostenirii

buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un apartament care a fost cumparat multi ani in urma jumatate cu mama..intrebare:..cum se face dezbaterea mostenirii ,iar eu ca fiica vitrega ce parte pot avea?tin sa mentionez ca doar mama si fratele vitreg poarta acelasi nume,al decedatului..eu dealtfel port numele tatalui natural..am domicilui acolo si eu..pot mosteni partea mamei de drept sau ce trebuie ea sa faca sa poata lasa partea ei mie?
Cel mai recent răspuns: camyyb , utilizator 17:57, 17 Septembrie 2012
În masa succesorală va intra doar partea din imobil ce aparţinea tatălui, nu şi partea p mamei .Moştenitorii sunt doar mama dvs. şi fiul defunctului .
Dvs. vă veţi moşteni mama , împreună cu fratele vitreg.Succesiunile se deschid prin moarte, deci acum nu puteţi moşteni nimic, ci doar la decesul mamei dvs.
la succesiunea tatalui vitreg doar mama dvs si fiul acestuia- frate vitreg vor veni ca mostenitori
mama in cota de 1/4 (la care se adauga 1/2 partea de drept a acesteia) si fratele restul
sunteti mostenitor de drept la masa succesorala a mamei , insa aceasta se va discuta numai dupa decesul acesteia
pentru ca aceasta sa va transmita , in timpul vietii partea sa din imobil, aceasta se poate face numai printr-un contract de vanzare sau o donatie, insa cu respectarea cotei rezervatare a fratelui , daca aceasta se incalca , la decesul mamei , vanzare sau donatia se va reduce in limitei acele cote
am inteles..dar poate mama sa faca vreun act in care sa precizeze ca partea ei ,adica jumatatea din apartament,sa revina mie,asta bineintels dupa decesul ei..ce ar trebui sa faca in acest caz,unde sa se adreseze?multumesc ptr raspuns
ar putea face un testament la notar
am inteles...va multumesc din suflet ptr raspunsuri si numai bine va urez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune a.oana a.oana Mama mea are din prima casatorie un copil (adult acuma) pe care l-a crescut fostul sot. In momentul in care mama s-a despartit de primul sot, cu care nu stim ... (vezi toată discuția)
Succesiune lidy lidy Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi suntem doi fraţi în 2000 tatăl meu vitreg(fratele este fiul lui) a decedat a fost dezbătută succesiunea după el ... (vezi toată discuția)