Fiul meu urmează sa mosteneasca parte din bunurile tatălui sau care a decedat, dar mama sa vitrega nu vrea sa meargă la notar pentru ca nu e de acord ca totul sa se împartă conform legii, ci dupa cum vrea ea si amenință cu mersul in instanța.
1. Fiul meu, in calitate de mostenitor, are dreptul sa între/locuiască in una din casele care i-au aparținut tatălui sau? Daca da, care e calea legală de a o obliga pe mama vitrega sa-l lase sa între in case.( Ea a schimbat iala de la apartamentul care le-a aparținut bunicilor si care acum e pe numele ei si al tatului fiului meu.)
2. A trecut mai mult de un an de la moarte tatului fiului meu. Care e procedura legală pentru ca fiul meu sa acceseze actele de proprietate ale tatului meu si sa ceara împărțirea bunurilor conform legii.
Daca fiul este major, poate solicita el, la ultimul domiciliu al tatalui sau deschiderea succesiunii. In urma dezbaterii la notariat se va imparti, comform legii , masa succesorala celor care au vocatia de mostenitor.
Succesiune
mighelita
#-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit....
Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)