avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Fiul meu urmează sa mosteneasca parte din bunurile tatălui sau care a decedat, dar mama sa vitrega nu vrea sa meargă la notar pentru ca nu e de acord ca totul sa se împartă conform legii, ci dupa cum vrea ea si amenință cu mersul in instanța.
1. Fiul meu, in calitate de mostenitor, are dreptul sa între/locuiască in una din casele care i-au aparținut tatălui sau? Daca da, care e calea legală de a o obliga pe mama vitrega sa-l lase sa între in case.( Ea a schimbat iala de la apartamentul care le-a aparținut bunicilor si care acum e pe numele ei si al tatului fiului meu.)
2. A trecut mai mult de un an de la moarte tatului fiului meu. Care e procedura legală pentru ca fiul meu sa acceseze actele de proprietate ale tatului meu si sa ceara împărțirea bunurilor conform legii.

Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
paulamocanu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:28, 8 August 2017
Daca fiul este major, poate solicita el, la ultimul domiciliu al tatalui sau deschiderea succesiunii. In urma dezbaterii la notariat se va imparti, comform legii , masa succesorala celor care au vocatia de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune mighelita mighelita #-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit.... Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)