Bună,
vă solicit suportul în următoarea situație.
Suntem o asociație de proprietari dintr-un ansamblu rezidențial.
Datorită lipsurilor lăsate de constructor, avem un singur apometru pentru cele 5 imobile, asociații diferite. Contorul este amplasat într-un cămin aflat pe domeniul privat al ansamblului rezidențial, proprietate a tuturor locatarilor din ansamblu.
Am făcut demersuri pentru a obține o contorizare separată pentru fiecare asociație, așa cum este legal și normal, însă cei de compania de apă, deși montarea apometrelor este posibilă și ușoară tehnic, nu vor să o facă din motive juridice, invocând că au nevoie de acordul tuturor proprietarilor din ansamblu (aprox 150 de proprietari) de a da în folosință țevile aflate pe domeniul privat, lucru aproape imposibil, deoarece foarte mulți sunt plecați sau chiar foarte greu de găsiți.
O alternativă, ar fi ca din căminul unde este apometrul în momentul de față, să se tragă țevi noi la fiecare imobil, apometrele urmând să fie montate în căminul care există și acum. Această lucrare însă costă o sumă enormă și necesită niște probleme logistice (închiderea curții, deteriorare pavaje etc). Din aceste motive, având în vedere aspectele de mai sus, am dori să evităm lucrarea, dacă există o posbilitate, având în vedere că acel cămin și acum este pe domeniul privat, exact la fel cum ar fi celelalte 5 cămine, unde s-ar pune noile apometre. Pur și simplu, eu ca și laic, nu văd diferența și aș evita cheltuirea a unei sume enorme ...
Credeți că există vreo pârghie prin care putem ajunge să avem contoarele individuale montate la fiecare bloc, în câminele existente?
Dacă nu, există orice altă soluție pentru a evita problemele datorate de faptul că avem un singur contor la 5 imobile (foarte greu de identificat pierderi, care sunt destul de mari, calculul penalităților, este aproape imposibil gestionarea facturilor în această situație, având în vedere că sunt firme de administrație diferite, iar comunicarea și deciziile de multe ori merg foarte greu)?
Vă mulțumesc mult pentru ajutor și suport.
Vă doresc o seară frumoasă.
Buna, as avea nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea situatie.
Este data un ansamblu rezidential format din mai multe asociatii de proprietari, mai multe imobile, unde parti comune din curte reprezinta parte indiviza comuna a tuturor proprietarilor din ansamblu.
Cativa vecini, din unul din ansambluri, au construit un gardulet, de aprox 1.80 m inaltime si aprox 5m lungime, pentru ocrotirea spatiului verde de alaturi, in imediata apropriere a doua imobile. Garduletul este simplu, cu stalpuleti de metal, batute in pamant, fara fundatie, gardul fiind din sarma. Acesta nu este la limita de proprietate, ci in interiorul curtii. Vecinii au ridicat acest gardulet fara sa intrebe de nimeni nimic.
Unul din vecinii din alt ansamblu, a reclamat garduletul la biroul de urbanism al primariei. Ca urmare biroul de urbanism solicita asociatiei de proprietari (nu cea din care faceau parte cei care au ridicat garduletul) daca exista proces verbal cu acordul locatarilor.
Intrebarile ar fi:
- ce acte ar fi necesitat acest gardulet sa fie ok?
- ce se intampla daca asociatia la care i s-a solicitat acordul, in urma hotararii din adunare generala isi da acordul si ce se intampla daca nu?
- celelalte asociatii, imobile, din ansamblu, nu ar fi trebuit la fel intrebati?
- ce sanctiuni pot exista pt asociatia care nu a participat nicidecum la realizarea acestui gard (de fapt a fost actiunea a catorva locatari, fara implicarea asociatiilor), doar ca se afla in vecinatatea ei?
Va multumesc!
Buna,
se pare ca datele mele pesonale au fost folosite (fara stiinta si evident acordul meu) pentru creare de cont la o firma de pariuri sportive online.
Totul a iesit la iveala cand am fost anuntat de ANAF ca am niste venituri nedeclarate provenite din jocuri de noroc. Contactat, firma de pariuri, refuza sa imi dea orice detaliu despre contul creat in numele meu, probabil au blocat-o si cam atat, m-au sfatuit sa fac o plangere la politie.
Intrebarea mea, este, ce pot sa fac in aceasta situatie? Suma datorata nu este mare, desi se calculeaza si ceva penalitati probabil, pot sa o si platesc, insa care e garantia ca datele mele nu vor fi folosite in continuare in alte platforme.
Sa platesc suma la ANAF pentru a opri penalitatile aici? desi nu eu am ridicat castigul si habar nu am cum se poate folosi sistemul in acest fel sau odata platit ar insemna ca recunosc ca eu am facut castigul in cauza?
Va multumesc anticipat.
Este posibil sa se incheie un contract de vanzare cumparare a unui teren (parcare) cu CF, fara ca in urma vanzarii sa fie trecut noul proprietar in CF (este obligatorie inscrierea noului proprietar in CF sau este optional)?
Multumesc.