multumesc pentru raspuns
casatoria s-a incheiat in Romania, divortul il voi inainta in orasul de domiciliu al nostru, dar sotul tot ameninta ca nu va fi niciodata de acord cu divortul si ma va purta prin tribunal pana isi obtine actele
Poate sa isi obtina cetatenia chiar daca suntem in proces de divort
buna ziua
ma numesc anca si sunt casatorita cu un cetatean algeran de 6 ani, din aceasta casatorie a rezultat un copil care are acum 4 ani.Am decis sa divortez de sotul meu pentru ca nu reusim sa ne intelegem dar problema este ca el nu vrea sa divorteze.Mentionez ca in prezent are drept de sedere provizoriu si si-a depus actele pentru obtinerea domiciliului in Romania si doreste sa isi obtina si cetatenia romana.Am cumparat un imobil prin credit bancar, creditul este obtinut in timpul casatoriei dar el nu a participat la obtinerea lui deoarece nu a avut contract de munca la aceea vreme in Romania iar acum am ajuns sa platim jumatate jumatare ratele pentru acest imobil Intrebarea mea este:
pot sa divortez chiar daca el nu este de acord cu acest lucru!
daca isi obtine actele pentru stabilire in Romania i se poate incredinta copilul spre crestere(ma tot ameninta ca imi va lua copilul).
are vreun drept asupra imobilului
daca sunt inaintate actele de divort va mai putea primi domiciliul si cetatenia Romana
buna
sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avem un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi spuneti daca dupa depunerea cererii la judecatorie trebuie anuntat si la autoritatea pt straini si ce drepturi mai are sotul dupa pronuntarea divortului (mai poate ramane pe teritoriul romaniei , are drept de munca...?). mentionez ca in prezent beneficiaza de rezidenta provizorie.multumesc
buna
sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avenm un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are sotul dupa pronuntarea divortului (mai poate ramane pe teritoriul romaniei , are drept de munca...?). mentionez ca in prezent beneficiaza de rezidenta provizorie.multumesc