avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort dintre un cetatean roman si unul strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort dintre un cetatean roman si unul strain

buna
sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avenm un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are sotul dupa pronuntarea divortului (mai poate ramane pe teritoriul romaniei , are drept de munca...?). mentionez ca in prezent beneficiaza de rezidenta provizorie.multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
anca001, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 16:08, 2 Septembrie 2007
Cred ca mai e postul asta pe undeva... v-am intrebat cate ceva si... nimic!
In urma divortului este posibil ca sotul dvs. sa mai ramana in Romania. Poate ramane la studii sau pentru a munci.

Deasemenea ii revin in continuare drepturile si obligatii de parinte prevazute de Codul familiei.

In urma divortului poate chiar solicita si custodia copilului.

Deci atentie la pasul pe care va ganditi sa il faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dintre roman si strain anca001 anca001 buna sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avem un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta? vrabie.alina vrabie.alina sper ca pun intrebarea la \"rubrica\" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :) am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma lamuresc ane maria ane maria Daca ma voi casatori cu un cetatean strain la el in tara, la primarie iar apoi voi transcrie actele la ambasada romaniei ce drepturi mi se vor cuvine? Mi se ... (vezi toată discuția)