avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dintre roman si strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dintre roman si strain

buna
sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avem un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi spuneti daca dupa depunerea cererii la judecatorie trebuie anuntat si la autoritatea pt straini si ce drepturi mai are sotul dupa pronuntarea divortului (mai poate ramane pe teritoriul romaniei , are drept de munca...?). mentionez ca in prezent beneficiaza de rezidenta provizorie.multumesc
Depinde in ce conditii are aceasta rezidenta actualmente.
Oricum, important este ca sotul dv. sa fie legal citat, indiferent ca e in tara sau strainatate. In rest, divortul nu difera, doar ca, daca e in afara tarii, se vor prelungi termenele acordate de instanta. Semnificativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dintre un cetatean roman si unul strain anca001 anca001 buna sunt casatorita cu un cetatean strain (algerian) din 2004 si avenm un copil de 2 ani.doresc sa divortez deorece nu ne mai intelegem. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa atac dreptul de rezidenta ? penny penny Buna seara, In 1994 m-am casatorit cu un cetatean egiptean iar din 2007 traim separat si astept pronuntarea divortului,intrebarea mea este cum a putut obtine ... (vezi toată discuția)