avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am sa atac dreptul de rezidenta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am sa atac dreptul de rezidenta ?

Buna seara,
In 1994 m-am casatorit cu un cetatean egiptean iar din 2007 traim separat si astept pronuntarea divortului,intrebarea mea este cum a putut obtine el rezidenta in Romania ca urmare a''intregirii familiei'' el detinand certificatul de casatorie,cu care isi punea viza din sase in sase luni in absenta mea? Mentionez ca are buletin din 2008. Daca este posibil, cum as putea contesta aceasta?Ce sanse am ca fosta sotie? El stiind ca sunt in UK a profitat si si-a obtinut asa-zisa cetatenie(sau rezidenta) in speranta ca la divort sa aibe dreptul egale pe o proprietate (teren) cumparat pe numele meu in 2004 pe care am construit si o casa.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: penny , utilizator 12:50, 1 Aprilie 2011
Daca ati construit casa impreuna, are si el drepturi la ea. In baza acestor drepturi isi are acolo(probabil) resedinta. Inca nu aveti sentinta de divort, deci sunteti casatoriti.
Da, am construit casa impreuna desigur dar vreau sa stiu atunci cand am cumparat terenul respectiv 2004 el nu avea cetatenie romana iar el isi lua viza de doua ori pe an cu acordul meu si declaratia de intretinere a acestuia.
Va multumesc
''În referire la e-mail-ul din data de 11.01.2009 prin care vă exprimaţi nemulţumirea cu privire la comportamentul soţului dumneavoastră - cetăţeanul egiptean Ousama Mansour Nasr Mekhail – şi a faptului că nu sunt luate măsuri faţă de acesta, vă facem cunoscute următoarele:
Conform art.2 lit. l) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, căsătoria de convenienţă este „căsătoria încheiată cu singurul scop de a eluda condiţiile de intrare şi şedere a străinilor şi de a obţine dreptul de şedere pe teritoriul României”.
În situaţia în care se constată că o căsătorie este de convenienţă, Oficiul Român pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de şedere obţinut în baza căsătoriei dacă în urma verificărilor efectuate constată acest fapt. – art.63 din acelaşi act normativ.
Deteriorarea relaţiilor dintre dumneavoastră şi soţ pe parcursul mariajului, nu presupune faptul că, la momentul respectiv căsătoria a fost încheiată de convenienţă.
De altfel, la momentul depunerii de către soţul dumneavoastră a cererii de prelungire a dreptului de şedere pe teritoriul României în scopul reîntregirii familiei, atât dumneavoastră cât şi cel în cauză aţi fost intervievaţi, ocazie cu care v-au fost aduse la cunoştinţă prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii.
În urma interviului, nefiind constate inconsecvenţe în declaraţii sau lipsa coabitării matrimoniale, soţului dumneavoastră i s-a prelungit dreptul de şedere în România.
Pe cale de consecinţă, instituţia noastră nu poate acţiona decât în situaţia în care cel în cauză va încălca reglementările legislaţiei române în vigoare.''
Aici am atasat raspunsul celor de la emigrari datat cu 11.01.2009 iar ceea ce vreau sa va arat este ca din 2007 noiembrie pana la data actuala eu locuiesc in UK si pentru ca tipul mi-a ras nonsalant in nas ''m-am descurcat si fara tine'' m-a determinat sa fac o plangere online unde sper sa nu gresesc lasa sa se inteleaga ca eu si el am fost intervievati vizand prelungirea sederii lui in Romania.
Cu respect,
AG
*Intervievata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie de convenienta magda_alexandrescu magda_alexandrescu va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri. vreau sa ma cunun cu un cetatean non comunitar pentru a-l ajuta sa vina in europa. dupa cununie,ce drepturi are el si ... (vezi toată discuția)
Drepturi prin casatorie peter007 peter007 am primit o oferta sa ma casatoresc cu o columbianca,vrea sa obtina viza shengen,sa fie cetatean european ,ce as putea sa patesc grav?......ma gandesc ca daca ... (vezi toată discuția)
In urma divortului cu un cetatean strain cu viza de resedinta pe 10 ani isi poate pierde acest drept? penny penny Sunt in div si astept redactarea definitiva si irevocabila(a fost respins apelul lui) in urma acestei hotarari, el isi poate pierde dreptul de sedere in ... (vezi toată discuția)