avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... in urma divortului cu un cetatean strain cu viza de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

in urma divortului cu un cetatean strain cu viza de resedinta pe 10 ani isi poate pierde acest drept?

Sunt in div si astept redactarea definitiva si irevocabila(a fost respins apelul lui) in urma acestei hotarari, el isi poate pierde dreptul de sedere in Romania obtinut in urma casatoriei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: penny , utilizator 22:11, 10 Aprilie 2011
Daca cetateanul strain este din UE nu poate sa-si piarda sederea in Romania. Conform Protocoalelor CEDO; Dreptul de a te stabili in alta tara este garantat, si, nu este nici o imixiune care sa-i interzica sederea in Romania, doar in cazul unei fapte caracter penal, i-se poate solicita expulzarea de catre autoritatile Romane. :(
Este cetatean egiptean care si-a obtinut dreptul de sedere in urma casatoriei cu mine,in principiu div este terminat si definiv din cupla lui iar acum urmeaza partajul si vreau sa stiu daca-i pot revoca dreptul de sedere,sigur nu face parte din UE.

Va multumesc si as dori sa stiu daca aveti dorinta sa-mi oferiti o consultanta contra cost desigur singura problema este ca sunt in UK dar si asa asa cred ca se poate.

Sanatate
Daca aveti o Hotarare de divort definitiva si irevocabila, si divortul a fost din culpa exclusiva a sotului, si, rezidenta de 10 se datoreste casatoriei cu D-voastra, puteti introduce o actiune de "revocare a dreptului dobandit prin casatorie", si, desfacuta casatoria din vina lui, puteti solicita restrangerea dreptului obtinut prin "dol", in sensul aratat vedeti art.960 Cod Civil. (casatoria este un contract intre doua parti; ati fost mintita de acest cetatean ca sa poata obtine rezindenta prin mijloace ascunse necunoscute de D-voastra la incheierea casatoriei.)...Succes:(
Am o scrisoare ca dovada de la Oficiul de Emigrari care mi-au confirmat,ideea este ca eu eram in UK 2007 iar el in 2008 a obtinut prelungirea sederii pe 10 ani cu CI confirmat folosind certificatul de casatorie(hartie pe care numai el a avut-o in 14 ani de mariaj in original) pana la introducerea divortului.Desigur dupa cele constatate am facut iar o scrisoare la Oficiul Emigrari spunandu-le ca nu am fost prezenta si nu am fost intervievata de nimeni cu privire la prelungirea sederii lui in Romania iar domul comisar sef a fost foarte ''taios'' spunandu-mi ca nu era nevoie de mine, ceea ce a contrazis scrisoarea anterioara.Exista o cale unde pot afla de fapt adevarul? Daca am sa-i mai scriu iar tipului acelea cu aceeasi problema probabil v-a fi la fel de taios raspunsul lui,eu am mai incercat , pur si simplu nu am putut trimite e-mail-ul,cred ca am fost blocata pe site...Eu ma gandeam sa angajez un avocat care are mai mult acces ca mine la toate informatiile de care am nevoie pentru a-i ataca acest drept insusit in urma casatoriei.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa atac dreptul de rezidenta ? penny penny Buna seara, In 1994 m-am casatorit cu un cetatean egiptean iar din 2007 traim separat si astept pronuntarea divortului,intrebarea mea este cum a putut obtine ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort penny penny Cat de mult dureaza ca hotararea din apel sa se redacteze? Sunt in divort iar fostul sot a facut apel care i-a fost respins de judecator. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)