avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate grif

Activitate grif

De câţiva ani am ieşit din sindicat. Totuşi, lunar, mi s-a oprit o sumă echivalentă cu 0,5% din venitul brut cu explicaţia "sindicat". Lucrez în învăţământ.

Sindicatul a câştigat în instanţă unele drepturi salariale numai pentru membrii de sindicat. Explicaţia: membrii de sindicat au platit 1 % cotizaţie.
Observaţia mea: Au platit o sumă mai mare, dar au avut si alte beneficii: uneori li s-a returnat membrilor de sindicat o părticică din suma reţinută; alteori s-au organizat excursii "gratuite" pentru membrii de sindicat; unii au fost cazaţi în vile ale sindicatului etc.

Întrebarea mea: Sindicatul trebuia să mă reprezinte şi pe mine în faţa instanţei ?

Multumesc pentru raspuns.
O doamna mi-a spus ca are 66 de ani si ca nu are pensie. Nu a depus niciodata un dosar pentru a primi pensie. A lucrat timp de 20 de ani sezonier (cate 2-3 luni in timpul verii). A lucrat pe litoral, a fost camerista, inainte de 1989.
Intrebarea este: Are drept la pensie ?
Am cumparat în anul 2007 o parcela de aprox. 250 mp teren extravilan - situat la limita cu intravilanul (peste drum sunt case locuite). Parcela face parte dintr-o suprafata mai mare care a fost lotizata. Vreau să împejmuiesc terenul meu cu un gard de sarma împletită. Vanzatorul imi spune ca el trebuie sa-mi delimiteze suprafata. Parcelarea este facuta numai pe hartie, pe teren nu s-a pus nici un tarus. Au trecut 2 ani şi ma tot amana. Am fost la el acasa de cateva ori. De fiecare data mi-a spus ca "mergem sa batem tarusii chiar maine." Nu s-a tinut de cuvânt, nici la telefon nu raspundea a doua zi.
Întrebarea mea este: Este corect, legal şi moral, sa-mi delimitez terenul fara ca el sa fie de fata ?
Am act de proprietate. Si cadastru. Pe actele mele este doar schita parcelei mele si sunt numiti vecinii.
Situatia de la fata locului: la est- drum; la sud- exista un gard ce delimitează alta proprietate.
Va multumesc pentru raspunsuri. F. G., Navodari
Va multumesc mult pentru raspuns.
Mama mea are 70 de ani. Avea pensie proprie, formata din doua parti: o parte de la CAP si o parte de la STAT.
Dupa ce a ramas vaduva, putea alege intre pensia proprie si cea de urmas. Pensia de urmas se compunea si ea din doua parti: o parte de STAT si o indemnizatie data cf. Legii 309/2002 (militari care au muncit in timpul stagiului).

Am doua intrebari:
1. E posibil sa primeasca pensia proprie + indemnizatia data cf. Legii 309/2002, asa cum i s-a spus de la Casa de Pensii ? (Asa sustine mama.)
2. Cand se maresc pensiile, cresc ambele tipuri de pensii ?( si cele de urmas, si cele proprii ? )

Trebuie sa opteze si nu stiu cum s-o ajut. La ora actuala diferenta dintre cele doua tipuri de pensii este nesemnificativa.
Va rog sa ma ajutati dumneavoastra.
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare
Multumesc mult pentru raspuns. Ma voi adresa unui avocat.
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare
Da. Eu as pierde suma pe care am dat-o ca acont. Daca el s-ar razgandi, mi-ar da de 3 ori suma acontata.
Multumesc.
Răspuns la discuția contract vanzare-cumparare
Multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat.

M-ar ajuta cu ceva sa ma adresez Politiei, acuzandu-l pe vanzator de inselaciune ?
Ce trebuie sa fac pentru a-l determina pe vanzator sa incheie contractul de vanzare-cumparare ?

In iulie 2006 am incheiat un precontract de vanzare-cumparare a unei suprafete de teren extravilan. O parcela de 5000 de mp urma sa fie dezmembrata in loturi mai mici. Mi s-a prezentat o schita cu dezmembrarea , mi-am ales un lot, am platit un avans si am incheiat antecontractul . NU la notariat.
Stiam si eu si vanzatorul ca acel teren avea sa treaca in intravilan in 2008.Ne-am interesat la primarie.
Trebuia ca sa incheiem contractul de vanzare-cumparare in termen de 30 de zile de la data acontarii. Deoarece era posibil ca actele sa nu iasa de la intabulare in 30 de zile, termenul putea fi prelungit pana la iesirea actelor cu lotizarea, pe numele vanzatorului. De atunci mi se tot spune ca n-au iesit actele, ca a fost nevoie sa fie refacute pentru a lasa o strada mai lata.
Acum eu cred ca nu exista nici un fel de acte depuse pentru intabulare. La ultima discutie cu vanzatorul mi-a spus sa astept pana la trecerea terenului in intravilan, ca voi avea de castigat. M-a mai intrebat, in treacat, daca n-as vrea cele 100 de milioane lei vechi inapoi. N-a spus ca nu vrea sa vanda.
Eu am facut un credit pentru a cumpara acest lot. Deja am platit zeci de milioane dobanda. Valoarea rambursata din imprumut este nesemnificativa in raport cu dobanda platita. Restul banilor, dupa plata acontului, l-am depus intr-un cont la banca cu dobanda mica, asteptand in fiecare zi incheierea operatiunii de vanzare-cumparare.

Va rog, ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac , cui sa ma adresez ? Va multumesc.