avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Niculescu

Activitate Ana Niculescu

Dar ce criterii sunt prioritare in acordarea domiciliului copiluui de 2 ani?

Antoanela Geaman a scris:

Numai consultandu-se cazul, probatoriul...circumstanțele, actiunra vi se poate răspunde.cu un avocat bun, specializat în astfel de cauze desigur ca va cresc șansele.dosarul trebuie f bine administrat de avocat

De 1 an si jumatate sunt eu cu copilul aici. El a venit de 2 ani. A venit inainte.
Da a imputernicit avocat si a depus divortul in Romania si parintii mei au primit citatia in care sunt parata. Am deja avocat in Ro. Trebuie sa depunem intampinarea zilele astea. Dar nu pot veni in Ro cu copilul pt ca el a luat pasaportul copilului. Si nu plec singura. Dar am sanse sa primesc copilul?
Insa procesul e deschis in Ro. Noi ne aflam in Dk si avocatii ne vor reprezenta prin imputernicire la procesul. dIn Romania. Ma interesa de copil.
Buna seara, sunt intr-o mare problema si am nevoie de dvs. Sotul meu a decis singur sa plece sa lucreze in Danemarca acum 2 ani. Dupa jumatate de an de stat singura cu copilul in Romania, convinsa de el l-am urmat si eu si copilul nostru. Intelegerea a fost ca daca nu imi va fi ok sa revenim acasa. Insa ajunsi acolo a zis ca el nu se mai intoarce in Romania. Astfel, am zis sa ma integrez, m-am inscris sa invat limba, copilul e inscris la cresa insa nu vorbeste (2 ani si 8luni) si e temator incat cresa ne-a recomandat psiholog iar eu nu pot intra asa usor in invatamant aici (sunt cadru didactic). Ma rog, una peste alta am vrut sa revenim acasa. Nu si el. Fara stirea mea in 3 sept a depus divort din culpa comuna cerand domiciliul minorului aici in Dk. Lucru caruia ma opun. A luat si pasaportul copilului din casa. Aici doar el lucreaza momentan si stam in chirie. A cerut si ancheta sociala. Am un avocat in Romania si voi depune intampunare prin imputernicire. Eu in Romania nu detin locuinta insa pot lua o chirie si ma pot angaja din nou. Din cauza venirii aici am renuntat si la postul de la scoala. Am acordat o sansa...
1. Care sunt sansele sa primesc copilul judecandu-ne de aici din Dk?
2. De ce criterii se tine cont pt acordarea copilului?
3. Ancheta sociala s-ar realiza atat in Dk la tata cat si la mama in Ro?
4. Este legal sa retina pasaportul copilului?
Multumesc!
Răspuns la discuția Demisie in Ccc
M-ati ajutat enorm. Multumesc mult!

Ionut.ion a scris:

Art. 16 din OUG 111/2010
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
c) abrogată.
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
a) beneficiarul este decăzut din drepturile părintești;
b) beneficiarul este îndepărtat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de lege în vederea încredințării copilului spre adopție;
d) beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de lege în vederea menținerii măsurii de plasament;
e) beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat într-o instituție de ocrotire publică sau privată;
g) beneficiarul a decedat;
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
j) se constată că timp de 3 luni consecutive se înregistrează mandate poștale returnate.
k) abrogată;

Dupa cum vedeti...nu scrie nimic din ceea ce spuneti dvs., adica ca doriti sa va dati demisia
Ordonanta o gasiti mai jos
[ link extern ]

Răspuns la discuția Demisie in Ccc
Multumesc mult pentru raspuns. Stiti sa apara vreo referire legata de intrebarea mea prin legislatie?

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Plata indemnizatiei nu este conditionata de asta, asa ca...va puteti depune demisia fara nicio problema.

Discuție Demisie in Ccc
Buna ziua, copilul meu face 2 ani in 3 martie 2020 iar eu ar trebui sa primesc indemnizatia crestere copil si pe ianuarie. Pe februarie nu primesc pt ca e luna tatalui si nici tatal caci refuza. Intrebarea e, daca imi dau demisia cu data de 1 ianuarie 2020, caci scoala are nevoie sa solicite alta invatatoare la Inspectorat, eu mai primesc indemnizatia pe ianuarie? Multumesc!
Buna ziua, suna Ana Nestian din Brasov. In urma cu 3 ani am cumparat apartamentul in care locuim iar inaintea noastra cu 2 cumparatori a locuit un barbat pe numele caruia tot primim plicuri in cutia postala de la un executor judecatoresc. Desi pe plic scrie ca se inmana personal. Am sunat in mai multe randuri la acest birou al executorului judecatoresc iar doamnele de acolo nu sunt dispuse sa gasim o solutie spunandu-mi ca acest domn fugureaz la ei cu adresa noastra iar azi o doamna mi-a zis ca nu o intereseaza si mi-a inchis telefonul. Avem contractul apartamentului dar nu stim cum sa procedam. Ce putem face pentru a nu mai primi aceste plicuri? Multumesc!
Răspuns la discuția Intrebare concediu postnatal
Multumesc pt. lamurire!