Problema Juridica: Buna ziua mama mea a lucrat in italia cativa ani,la intoarcere si-a depus economiile la banca apoi la scurta perioada de timp a manifestat tulburari psihice ce au culminat cu internarea la psihiatrie unde i sa stabilit diacnosticul de schizofrenie .Pe biletul de iesire din spital i sa prescris tratament pe care a refuzat sa il urmeze si a inceput sa consume alcool si cafea in cantitati destul de mari,lucruri interzise de medici la acea boala.
La externare locuia cu fratele meu iar in perioada imediat urmatoare sa inprietenit cu o vecina de bloc si ia consumatoare de alcool iar la scurt timp la dat afara din casa pe fratele meu motivand gestul prin faptul ca acesta îi fura bani din banca ,actele ,ca o bate etc desi pe coturile din banca nu era inputernicit nimeni .
A urmat o perioada in care vecini din bloc ne tineau la curent cu ce se intampla si anume ca i-si cumparau zilnic alcool cu sacosele pe care le transportau una de o toarta si una de o toarta si diverse grozavii.Am incercat sa iau legatura cu mama sa stau de vorba cu ia dar au fost in zadar toate incercarile pentru ca nu voia sa i-mi raspunda la usa .
Toate acestea au inceput prin luna august iar la inceputul ierni a venit la mine evident obosita nemancata si cu o poveste fara noima din care am tras concluzia ca ceva a intervenit in prietenia maicami cu vecina dar nu am inteles prea bine ce .Am conduso la domiciliul ei i-am cumparat de mancare pentru cateva zile,iar cand am ajuns la ea acasa am constatat ca i-si schimbase caloriferele cu unele mai inferioare si mai disparusera din lucrurile din casa .
Întrebata de mine ce sa intamplat mi-i spus ca fratele meu sa ocupat de toate acestea de si eu am tinut tot timpul legatura cu acesta si binenteles nu stia nimic .La inceputul luni decembrie si-a pierdut sau ia fost furat portofelul cu documentele si cardul bancar cu care i-si incasa pensia ,am ajutato cu alimente si cele necesare 2 luni rugandune de ia sa mearga sa i-si faca buletinul dar nu a mers pana cand am reusit sa i-mi iau concediu sa merg cu ia sa i-si faca actele .Am mers inpreuna la banca unde avea pensia si economiile sa i-si scoata bani si sa intrebam de economii si daca sau efectuat tranzactii cu cardul pierdut .
Surpriza a fost sa constatca are contul de economii gol ,din aproximativ 10000 de euro.Dupa plecarea de la banca am intrebato de bani si mi-a spus ca îi daduse vecinei sa i-si acite intretinerea pe motiv ca era restanta cu o suma mare si sa nu isi piarda casa .Am stat de vorba cu aceasta din urma de fata cu mama iar aceasta a confirmat ca i sau dat bani dar ca ia inapoiat dar mama a infirmat cele spuse de vecina si tot ia a sfatuito sa i-si schimbe caloriferele.Ce ar fi de facut in situatia aceasta ? Se mai poate face ceva petru recuperarea macar partiala a banilor.
Exista vreo lege sa condamne faptul ca vecina a profitat de boala ei si ca a antrenato pe mama la consumul de alcool si a pacalito sa îi dea toate economiile Va multumesc
Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 500 lei, cheltuieli de judecata reprezentand jumatate din onorariul de expert. In baza art. 502 din OUG nr. 51/2008, obliga reclamantul sa restituie catre stat ajutorul public judiciar in valoare de 4.473,83 lei, acordat pentru plata taxei judiciare de timbru. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti Pronuntata in sedinta publica, azi 23.09.2016
Document: Hotarâre 6499/2016 23.09.2016
Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in valoare de 3000 lei iar acesta a castigat procesul. Cat este cheltuiala de judecata si cine cui o plateste ? Va multumesc
Ca si in nenumarate cazuri din scumpa noastra tara ,mori cu dreptatea in mana daca te adresezi instantelor,din cauza dezinteresului sau incompetentei unora .Multumesc frumos pentru raspuns
Buna ziua sunt angajat civil al unei unitati din sistemul penitenciar si lucrez in aceleasi conditii ,cu acelasi program si in contact cu persoanele private de libertate ca si functionarii publici cu staut special din cadrul administratiei penitenciare si in comparatie cu acestia nu dispun de acordarea grupei a doua de munca.Intrebarea mea catre dumneavoastra este ,nu ar trebui sa beneficiez si eu de grupa de munca din moment ce lucrez ca toti ceilalti in acelasi mediu si aceleasi conditii cu acestia ?