Am gasit un cumparator pentru un apartament care il detin la bloc si am semnat un precontract. Asociatia de Proprietari a imobilului a refuzat sa emita o adeverinta privind debitele mele catre asociatie pe care trebuia sa o folosesc la vanzarea apartamentului. I-am instiintat de 2 ori in scris prin scrisoari cu confirmare de primire dar nu au ridicat corespondenta. Am dus personal si o cerere direct la asociatie. Nu am putut incheia la notar tranzactia din cauza lipsei acestei adeverinte. Asa ca am fost nevoit sa inapoiez avansul si inca pe atat conform precontractului. Ii actionez in judecata in civil, insa ma gandesc si la o plangere penala. Care este primul pas, plangerea penala sau procesul civil?
Sunt proprietar si nu ocup nici o functie in cadrul asociatiei. In urma cu 4 ani s-a luat hotararea prin vot in cadrul adunarii proprietarilor a constituirii unui fond special in valoare de aproximativ 90.000 lei care sa fie platit in mod egal doar de catre cei 84 membri persoane fizice si nu de totalul 90 ai membrilor. Termenul de plata pentru cei 6 membri care nu au platit este evident prescris insa conducerea asociatiei (administrator si/sau presedinte) pot fi trasi la raspundere si pusi la plata. In prima faza ma intereseaza sa obtin o hotarare prin care sa certifice ca toti cei 90 trebuie sa plateasca fondul nu doar partea de 84. In plus, acestor firme li se inchiriaza de peste 10 ani un spatiu detinut de asociatie in suprafata de aproximativ 150mp pentru suma de douasute lei pe luna in conditiile in care pretul zonei este in jur de 30 euro. Adica asociatia incaseaza doua sute lei lunar in loc de trei mii euro. Banuiesc dar nu pot dovedi ca firmele platesc o spaga data cuiva din conducere pentru aceasta situatie. Cunosc faptul ca o hotare a adunarii poate fi contestate in termen de 45 de zile de la adoptare insa acest termen a fost declarat neconstitutional deci pot sa atac in justitie aceasta hotarare la 3 dupa ce ea a fost emisa?
Probabil va fi solutia nr. 3. Primele doua sunt excluse (nu intru in amununte) este vorba de 6 firme proprietare de spatii comerciale care fac parte din asociatie si apar pe listele lunare de plata care insa nu contribuie financiar atunci cand AGp hotaraste fonduri de reparatii. Sumele cumulate in ultimii 5 ani cu care acestea trebuiau sa contribuie la bugetul asociatiei sunt de ordinul zecilor de mii de lei. Primul pas este sa indrept in justitie eroarea din procesul verbal. Cum formulez plangerea? Eventual cu un model disponibil pe internet daca mai puteti ajuta? Nu imi permit sa apelez la avocat.
Intr-un proces verbal al adunarii asociatiei de proprietari din care fac parte s-a facut o eroare si anume: in locul numarului 90, corespunzator totalului membrilor asociatiei, a fost trecut 84. Cum pot indrepta aceasta eroare in instanta? Nu doresc sa atac hotararile din procesul verbal, ci doar sa indrept aceasta greseala iar consecintele procesului verbal sa fi aplicate celor 90 de membri nu doar unei parti de 84. Cum se numeste calea de atac/ cum formulez plangerea la tribunal?
As fi depus insa stampila cu data registraturii este 19 IUN eu am aflat intamplator de la un debitor aflat pe lista vineri 18 AUG, am facut urmatoare zi o copie a actiunii. Nu stiu daca se mai poate face intampinare.
La Judecatoria Oradea a fost depusa impotriva mea o actiune civila in pretentii. Numele meu incomplet precum si adresa gresita apare intr-o lista de 10 debitori.
In mod concret, in loc de numele complet M.A.P. este scris M.A. si in loc de adresa de domiciliu str. Lacu Rosu nr. 7 la care detin o locuinta, apare scris str. Lacu Rosu. nr. 9. Nu am primit nici un document prin posta la adresa la care detin o locuinta, precum nici la adresa din buletin alta decat cea de mai sus. Am aflat de actiune intamplator de la un debitor aflat pe aceasi lista. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?