avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Indreptare eroare in proces verbal al adunarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Indreptare eroare in proces verbal al adunarii asociatiei de proprietari

Intr-un proces verbal al adunarii asociatiei de proprietari din care fac parte s-a facut o eroare si anume: in locul numarului 90, corespunzator totalului membrilor asociatiei, a fost trecut 84. Cum pot indrepta aceasta eroare in instanta? Nu doresc sa atac hotararile din procesul verbal, ci doar sa indrept aceasta greseala iar consecintele procesului verbal sa fi aplicate celor 90 de membri nu doar unei parti de 84. Cum se numeste calea de atac/ cum formulez plangerea la tribunal?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:22, 29 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are rost sa ajungeti in instanta, aveti 2 solutii.
1. Conform legii 230/207 hotararile din AGp se aplica tuturor proprietarilor indiferent ca sunt sau nu membri in asociatia de proprietari, nu emiteti niciun document suplimentar.
2. Emiteti un document in care mentionati eroarea si il semneaza cei care au semnat si pv initial, mentionati ca face parte integranta din pv intocmit cu ocazia AGp.
3. Daca va plictisiti puteti apela la instanta.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
cyan, moderator
Probabil va fi solutia nr. 3. Primele doua sunt excluse (nu intru in amununte) este vorba de 6 firme proprietare de spatii comerciale care fac parte din asociatie si apar pe listele lunare de plata care insa nu contribuie financiar atunci cand AGp hotaraste fonduri de reparatii. Sumele cumulate in ultimii 5 ani cu care acestea trebuiau sa contribuie la bugetul asociatiei sunt de ordinul zecilor de mii de lei. Primul pas este sa indrept in justitie eroarea din procesul verbal. Cum formulez plangerea? Eventual cu un model disponibil pe internet daca mai puteti ajuta? Nu imi permit sa apelez la avocat.
Nu intrati in amanunte dar macar mai dati cateva amanunte.
Dupa cum prezentati situatia se poate intelege ca sunteti presedintele asociatiei (numai presedintele poate reprezenta asociatia in procese) ori un proprietar care contesta hotararea AG. Cum nu contestati hotararea AG inseamna ca sunteti presedintele AP. Corect?
Alte intrebari (vorba unui smecher!):
1. Firmele sunt majoritare in asociatie?
2. Reprezentantii legali ai firmelor participa la adunarile generale si voteaza hotararile AG?
3. Exista vreun reprezentant legal care sa faca parte din Cex?
4. Nu va permiteti un avocat din postura de presedinte AP sau de proprietar?

Parerea mea este ca asociatia sa dea in judecata firmele pentru plata fondurilor de reparatii din ultimii 3 ani pentru care nu s-a prescris termenul. Iar cheltuielile de judecata cu avocatul le recuperati de la firmele care vor pierde procesul.
Sunt proprietar si nu ocup nici o functie in cadrul asociatiei. In urma cu 4 ani s-a luat hotararea prin vot in cadrul adunarii proprietarilor a constituirii unui fond special in valoare de aproximativ 90.000 lei care sa fie platit in mod egal doar de catre cei 84 membri persoane fizice si nu de totalul 90 ai membrilor. Termenul de plata pentru cei 6 membri care nu au platit este evident prescris insa conducerea asociatiei (administrator si/sau presedinte) pot fi trasi la raspundere si pusi la plata. In prima faza ma intereseaza sa obtin o hotarare prin care sa certifice ca toti cei 90 trebuie sa plateasca fondul nu doar partea de 84. In plus, acestor firme li se inchiriaza de peste 10 ani un spatiu detinut de asociatie in suprafata de aproximativ 150mp pentru suma de douasute lei pe luna in conditiile in care pretul zonei este in jur de 30 euro. Adica asociatia incaseaza doua sute lei lunar in loc de trei mii euro. Banuiesc dar nu pot dovedi ca firmele platesc o spaga data cuiva din conducere pentru aceasta situatie. Cunosc faptul ca o hotare a adunarii poate fi contestate in termen de 45 de zile de la adoptare insa acest termen a fost declarat neconstitutional deci pot sa atac in justitie aceasta hotarare la 3 dupa ce ea a fost emisa?
Fondurile speciale, cele pentru reparatii, se platesc conform cotei parte indiviza si nu in mod egal, numai in cazul toate apartamentele sunt identice ca suprafata utila s-ar imparti in mod egal.
Conform legii 230/2007 hotararile AG sunt obligatorii pentru toti proprietarii membri si nemembri.
Se poate considera ca in ultimii 3 ani ati fost prejudiciat prin aplicarea unei hotarari eronate.
Cand ati aflat despre eroare? De ce nu ati atacat hotararea mai devreme? Ce anume v-a determinat sa o faceti abia acum? Alti proprietari au cunostinta despre eroare?
Opinia mea este ca o hotarare veche a unei adunari generale poate fi atacata in instanta dupa termenul de 45 zile numai de catre un proprietar care nu avea cum sa participe si sa voteze, adica s-a mutat in imobil dupa emitere.
In conditiile in care erati proprietar la data emiterii hotararii respective, ati participat sau nu la adunarea generala, termenul de 45 zile a fost declarat neconstitutional, este posibil sa nu aveti reale sanse de castig in instanta avand in vedere perioada de peste 3 ani de la emitere dar nu se stie niciodata, accesul la justitie este garantat de Constitutie.
Ati avea sanse daca veti justifica actiunea prin faptul ca hotararea ag nu a fost adusa la cunostinta tuturor proprietarilor si abia acum ati aflat de ea. Insa cheltuielile cu fondul de reparatii se trec distinct in lista de plata lunara si ati fi avut posibilitatea in 3 ani sa observati ca firmele nu platesc.

Suportul unui avocat este de preferat insa puteti solicita doar o consultatie pentru a va estima sansele de castig in instanta, eventual si pentru intocmirea plangerii.
Pentru minimizarea cheltuielilor cu consultatia avocatului incercati sa atrageti si alti proprietari in sustinerea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea hotararii adunarii generale Mihaflorica Mihaflorica In urma unei adunari generale a Asociatiei de proprietari s-a intocmit un Proces Verbal in care se anexeaza lista proprietarilor prezenti.Nu a fost intocmita o ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)
Litigiu asociatie proprietari nelush2103 nelush2103 Presedintele unei Asociatii de Proprietari poate angaja un Avocat intr-o cauza cu restantieri intretinere, fara sa aiba acordul Comitetului executiv sau al ... (vezi toată discuția)