Am gasit un cumparator pentru un apartament care il detin la bloc si am semnat un precontract. Asociatia de Proprietari a imobilului a refuzat sa emita o adeverinta privind debitele mele catre asociatie pe care trebuia sa o folosesc la vanzarea apartamentului. I-am instiintat de 2 ori in scris prin scrisoari cu confirmare de primire dar nu au ridicat corespondenta. Am dus personal si o cerere direct la asociatie. Nu am putut incheia la notar tranzactia din cauza lipsei acestei adeverinte. Asa ca am fost nevoit sa inapoiez avansul si inca pe atat conform precontractului. Ii actionez in judecata in civil, insa ma gandesc si la o plangere penala. Care este primul pas, plangerea penala sau procesul civil?
Puteti da în judecată asociația.
Se pot cere si daune dar în România este greu cu daunele.
Este însă cert faptul că v-au încurcat si au stricat afacerea.
Dacă pe viitor nu găsiți cumpărător la acelasi pret poate fi obligată asociația sa suporte diferenta de pret.
Cum membrii asociației sunt si multi oameni bătrâni și aceștia vor suferi consecințele faptelor asociației dar se pot regreta împotriva persoanei vinovate.
Este bine sa aveti si dvs. si membrii asociației avocat ca sa va puteti recupera banii.
Pentru membrii asociației este mult mai complicată situatia decat pare si fara avocat va fi rau de ei.
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a va informa corect si complet asupra obligatiilor presedintelui de asociatie si a adm,inistartorului de imobil care sunt responsabili pentru eliberarea adeverintei necesare tranzactionarii dreptului de proprietate asupra bunului imobil,parcurgeti disp L nr 196/2018
Presedintele de asociatie,conform disp mentionate pentru neindeplinirea obligatiilor poate raspunde civil sau penal -dupa caz