Buna ziua,
Va rog sa mă ajutati cu câteva informații:
Anul trecut in Septembrie s-a constatat ca adm. de bloc are o lipsa in gestiune de 9000 de RON, a recunoscut, a dat o declarație ca ii va restitui lunar timp de 8luni, dar de atunci nici intretinerea nu si-a plătito acumuland cam 2600 RON si nici un ban din lipsa conform angajamentului si pentru ca "lipsea bomboana de pe coliva" tot anul trecut in August un vecin a vândut apartamentul, având o restanta la întreținere de 1850 RON, iar administratorul i-a semnat acea adeverinta ca nu are datorii.
Întrebare: cum putem recupera aceste sume? Care este procedura (pași de urmat)? Cine trebuie(are obligația )sa o facă? Mentionez ca președintele este același care a fost si anul trecut, de fapt cam 80% din comitet.
De câte ori este întrebat răspunde: "1850 RON nu o sa-i mai vedem iar restul durează f. Mult."
Va multumescX-(
Prin proces.
Aveti toate argumentele din lume sa puteti recupera intreaga suma, inclusiv cei 1850 lei.
Aveti declaratia lui ca recunoste lipsa celor 9000 lei, aveti listele de intretinere pe care nu a platit nimic, aveti exemplarul de adeverinta pe care i l-a dat vecinului care a vandut apartamentul, dar si lista de intretinere de la data la care a eliberat adeverinta.
Va lipseste doar vointa reprezentantului legal de a recupera acesti bani.
Nu lasati lucrurile sa treneze, ca timpul trece si datoriile se mai pot si prescrie, daca creditorul nu intreprinde nimic pentru a-si recupera banii.
1-Sunt 2 aspecte distincte obligatiile financiare in sarcina administratorului de imobil si ale altor proprietari
2-Daca exista interes real din partea presedintelui de asociatie,acesta are autoritatea si competenta sa dispuna aplicarea disp art 49.50,51 din L nr 230/2007
3-Daca va confruntati cu dezinteres la nivelul imobilului,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Exemplarul de adeverinta nu-l avem, știm ca adm. a recunoscut verbal atunci, dar, acum nu mai recunoaște își arunca vina reciproc cu președintele. Cand vecinul a vândut apartamentul nu era trecut pe lista cu restanta, l-a trecut cu 1850 pe lista din Septembrie cand s-a făcut ședința pentru schimbarea adm.
Așa cum am spus am dori sa care este procedura , angajam un avocat? Cine ne poate reprezenta? Din câte am dedus presedintetele este cam in aceeași oala si nu prea are interesul sa demareze procedura.
Presedintele, in urma verificarii si intocmirii unui raport al cenzorului, trebuie sa demareze actiuni separat impotriva fostului administrator si separat impotriva fostului proprietar care a vandut.
In primul rand acestia trebuiesc notificati pentru acele datorii, aceasta notificare constituind si punerea in intaziere.
Pentru fostul administrator formulati pangere penala daca aveti recunoasterea lui ca si-a insusit banii si tot plangere penala pentru gestiune frauduloasa care sa aiba in vedere si debitul acelui fost proprietar, debit neconsemnat in liste si eliberare de adeverinta falsa.
Pentru fostul proprietar, repet, daca cenzorul este convins ca a lasat debite, presedintele sa-l actioneze in instanta solicitatnd sa-si achite debitele sau chiar sa anuleze contractul de vanzare-cumparare.
Pentru toate acestea presedintele poate apela la un avocat care sa pregateasca actiunea si sa reprezinte asociatia in instante.