avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta pentru vanzarea apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta pentru vanzarea apartamentului

Doresc sa vand apartamentul pe care il detin, iar pentru aceasta am nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa situatia la zi a platilor cotelor de intretinere.Cumparatorul apartamentului este de acord sa preia apartamentul cu datoria pe care o am la intretinere,am toate documentele necesare,dar din cauza ca presedintele asociatiei nu doreste eliberarea adeverintei in care sa specifice suma datorata nu pot vinde apartamentul.
Doreste sa ceara suma restanta in instanta si executarea silita a apartamentului.Ce pot sa fac ca sa pot obtine adeverinta si ce pot pati aceste persoane rau voitoare care imi aduc un prejudiciu patrimonial deoarece cumparatorul mi-a dat termen o saptamana pentru a obtine adeverinta in caz contrar isi cauta un alt apartament.
Prin neefectuarea vanzarii,eu pot pierde un pret bun al apartamentului,la urmatoarea tranzactie sa nu mai obtin un pret avantajos si in afara de aceasta penalitatile la cotele de intretinere vor creste in continuare.
Va rog daca pot primi un raspuns din partea unui avocat sau jurist.

Va multumesc.






Cel mai recent răspuns: tanis , utilizator 23:29, 7 Iunie 2013
Incheiati prin notariat un act cu cumparatorul prin care acesta, cumparatorul , sa va dea ca avans suma necesara platii acelor restante de la asociatie.
Probabil ca va va da acea suma atat timp cat este dispus sa preia apartamentul cu tot cu datorii.
Incheiati antecontract de vanzare cumparare,solicitati un avans la valoarea debitului in evidenta asociatiei de proprietari achitati suma cu titlu de restanta,situatie in care presedintele de asociatie are obligatia sa va elibereze adeverinta necesara finalizarii formalitatilor de tranzactionare imobil
Asociatia de proprietari a notat privilegiul imobilair la OCPI ?
Cumparatorul este de acord cu acest lucru,doar ca problema este la presedintele asociatiei si administrator pentru ca nu doresc sa-mi elibereze adeverinta nici daca se va plati datoria,sunt ofensati pentru ca am solicitat primariei un control financiar - contabil,in urma caruia Ie-au gasit destule nereguli si din cauza aceasta imi spun ca adeverinta o sa-mi fie eliberata peste doi ani sau niciodata.
Ce pot face in aceasta situatie cand aceste doua persoane sunt de rea credinta? va dati seama ca cel care cumpara ramane cu banii dati,eu nu pot sa-i inapoiez pentru ca platesc restantele,ce vina are saracul om care doreste sa cumpere un apartament si se trezeste fara o parte din bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face tanis tanis Buna ziua, Doresc sa deschid o actiune impotriva asociatiei de proprietari deoarece presedintele refuza sa elibereze adeverinta necesara vanzarii ... (vezi toată discuția)
Problema adeverinta eliberata de asociatia de proprietari luminita_2009 luminita_2009 Buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, vrem sa vindem apartamentul in care locuim. Noi nu avem nici o datorie la intretinere dar blocul are ... (vezi toată discuția)