avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema adeverinta eliberata de asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema adeverinta eliberata de asociatia de proprietari

Buna ziua, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, vrem sa vindem apartamentul in care locuim. Noi nu avem nici o datorie la intretinere dar blocul are restantieri. Restantele existenta au determinat restante la furnizori, care dupa spusele presedintelui au fost reesalonate, cate 20 lei pe fiecare apartament pana in 2013. Pentru finalizarea tranzactiei cumparatorul are nevoie de adeverinta din care sa rezulte ca nu avem datorii la intretinere. Presedintele asociatiei de proprietari vrea sa elibereze acea adeverinta cu mentiunea ca asociatia de locatari are datorii. Am rugamintea sa-mi spuneti cum sa procedez, ce articole de lege sa aduc ca argument astfel incat presedintele sa elibereze adeverinta corecta, fara mentiunile lui abuzive. El considera ca daca dorim adeverinta "curata" sa dam o declaratie prin care sa ne angajam ca daca noul proprietar nu va plati acea reesalonare sa o platim noi.Vreau sa-mi spunti, ca in situatia in care vanzarea imobilului nu se mai realizeaza datorita prevederilor suplimentare din adeverinta, pot intenta proces presedintelui? Adeverointa se refera strict la existenta sau nu a debitelor apartamentului xx catre asociatia de proprietari. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:27, 18 Ianuarie 2012
din adeverinta trebuie sa rezulte ca d-tra proprietar nu aveti datorii.nu va intereseaza datoriile asociatiei.
faceti plangere penala presedintelui daca nu va elibereaza adeverinta sau il dati in judecata si ii cereti despagubiri.
multumesc pentru raspuns.
Buna seara, desi pe adeverinta in josul paginii presedintele a trecut abuziv ca asociatia de proprietari are lipsa in gestiune suma de xxx lei, notarul nu i-a in calcul adeverinta pentru vanzarea imobilului. Daca dam acea declaratie prin care "ne angajam ca, in cazul in care cumparatorul apartamentului refuza sa plateasca rata la esalonare (pentru lipsa din gestiune) ne angajam ca platim noi"cat de mult ne poate afecta, va trebui sa platim noi esalonarile, ne va da in judecata pe baza declaratiei? multumesc
Se poate trece o prevdere in contractul de vanzare-cumparare ca toate obligatiile fata de asociatia de proprietare trec in sarcina cumparatorului? Credeti ca e ok?
va multumesc
Daca, in fata notarului, cumparatorul accepta sa preia datoriile, este in regula. Contractul se pote incheia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul presedintelui de a semna adeverinta pt. vanzare flo1966 flo1966 Ce trebuie sa fac in cazul in care presedintele si administratorul refuza sa-mi elibereze adeverinta cum ca nu am datorii pe motiv ca trebuie sa desfiintez un ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Transfer datorie de la un apartament la alt apartament avand acelasi proprietar teodora2 teodora2 Buna seara, este posibil ca restanele pe care un proprietar le are pentru un apartament sa fie transferate altui apartament apartinand aceluiasi proprietar in ... (vezi toată discuția)