Ce trebuie sa fac in cazul in care presedintele si administratorul refuza sa-mi elibereze adeverinta cum ca nu am datorii pe motiv ca trebuie sa desfiintez un piedestal metalic construit pe centura blocului acum 10 ani de fostul proprietar cu acordul bineinteles al asociatiei. In prezent platesc pt. ocuparea acelei portiuni de centura pe baza unei ,,conventii" cu asociatia suma de 150 lei pe luna. Acolo functioneaza o firma. Ei sustin ca la vanzare trebuie sa aduc apartamentul ,,in starea initiala". Mentionez ca nu am datorii la intretinere. Mentionez ca am semnat un antecontract prin care am luat avans 30.000E. Daca vanzarea-cumpararea nu se va incheia la termenul stabilit din cauza acestei adeverinte care-mi este refuzata, ce pot sa fac? Eu va trebui sa dau cumparatorului dublul sumei adica 60.000E. Pot sa-i dau in judecata sa le cer aceasta suma despagubire? As dori asistenta juridica pt. rezolvarea acestei probleme. Ma poate ajuta cineva?
Pai ati putea sa solcitati presedintelui si administratoului, in scris, adeverinta cu pricina, cu mentiunea ca in cazul in care continua sa refuze eliberarea ei s-ar putea ca in final sa le fie scos la licitatie propriul lor apartament, daca nu au altminteri cum sa acopere pagubele ce v-ar fi create.
Situatia e grava, intr-adevar, pentru ca asociatia nu poate impune readucerea in starea initiala. Ei comit acum un mare abuz. Mare de tot.
Somati asociatia prin executor sa certifice daca aveti datorii la asociatie sau nu, nimic mai mult. Puteti si sa vorbiti cu un notar sa mearga cu dvs sa cerceteze situatia datoriilor la asociatie si sa certifice el faptul ca nu aveti datorii.
Daca nu rezolvati si pica vanzarea, puteti sa ii dati in judecata pentru suma pe care o veti plati. Nu e o solutie buna pt ca asociatia nu are patrimoniu propriu si nici fonduri, pana la urma vor plati ceilalti proprietari, cand vor dori... Mai bine faceti acum o actiune prin care sa ii obligati sa emita adeverinta, si vorbiti cu cumparatorul sa aiba putintica rabdare....
Aici nu-i vorba de exprimarea vointei asociatiei ci de doi "destepti" care ar trebui sa certifice un fapt. Si daca ma gandesc ca cel putin administratorul are atributii de gestiune, imi iese si o minunata gestiune frauduloasa (ori ma gandesc eu prea departe, nefiind prea cunoscatoare in ale dreptului penal?).
Nu e gestiune frauduloasa, aia presupune administrarea unor bunuri, or asociatia nu administreaza apartamentul ci numai spatiile comune. Stiu ca e vorba de doi destepti, dar ei reprezinta asociatia, asa incat fapta lor e fapta asociatiei.
Adeverinta pentru vanzare? Cred ca am ramas in urma cu evenimentele...
Din cate stiu ai nevoie inainte de orice de Carte Funciara . Asta o va face o PFA in domeniul cadastru - vezi lista de la OCPI sau ANCPI . In Cartea Funciara se face clar precizarea daca acea extindere a apartamentului este construita cu sau fara Certificat de Urbanism si Autorizatie de Construire. Daca urmatorul proprietar doreste sa preia acel imobil cu viciile sale....nimeni nu-l poate impiedica sa faca acest lucru.
Adeverinta de vanzare pe care o solicitati Asociatiei de Locatari cred ca ar putea sa fie inlocuita de o chitanta cu plata la zi a intretinerii restante si o declaratie notariala pe propria raspundere ca extinderea ati preluat-o asa de la vechiul proprietar, platind suma de ...lei lunar la asociatia de locatari in baza conventiei nr...din data de... - anexand o copie dupa acea conventie-contract si ultima chitanta doveditoare in sprijinul acestei declaratii.
Urmatorul proprietar isi va asuma responsabilitatea de a face toate demersurile ulterioare pentru Intrarea in Legalitate a extinderii ce face obiectul discutiei.