avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta fostului proprietar - cine plateste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta fostului proprietar - cine plateste?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
In luna nov07 am cumparat un ap. Am stabilit in contract ca termen de eliberare 15 dec 2007, cu mentiunea. in contractul de vanzare-cumparare, ca vor fi achitate de catre fostul proprietar (vanzatorul) si datoriile aferente perioadei pana la eliberare. Fostul proprietar refuza sa plateasca cota de intretinere aferenta lunii dec, motivand ca nu a stat luna intreaga.
Intrebarea mea este: care este prima luna pentru care imi revine obligatia legala sa platesc eu cota de intretinere si cine trebuie sa plateasca restanta pentru luna dec (eu sau fostul proprietar) ?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:29, 4 Martie 2008
CRED CA V-ATI COMPLICAT CU ACEA CLAUZA
trebuia sa perfectati vanzarea fara acsta clauza.
- asociatia emite adeverinta de debite numai dupa ce se achita de vanzator datoriile toate . Fara aceasta adevrinta de debite vizata de primarie nu se poate face autentificarea vanzarii si nu este bine sa se faaca.
- daca vreti sa evitati complicatiile si sa nu mai cheltuiti in plus , va sfatuiesc sa achitati si sa autentificati contractul verificand inca odata ca nu cumva apartamentul sa fie grevat cu sarcini (ipotecat, gajat, vandut altora etc) contactati totusi un specialist = jurist
succes
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2008
Ionel Popa, Mediator
pentru perioada 1 - 15 dec ..... fostul proprietar , potrivit clauzelor din contractul de v - c
dupa 15 dec dumneavoastra ca proprietar
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adeverinta se elibereaza pentru notariat in momentul in care se semneaza contractul de vanzare-cumparare. Nu trebuie vizata de Primarie pt. ca primaria nu are cum sa certifice ceva ce nu stie (platile intretinerii nu se raporteaza la primarie). Daca eliberarea apartamentului s-a facut dupa incheierea contractului, cel care a stat acolo trebuie sa plateasca, dar din pacate cei mai multi n-o fac. Pleaca si lasa treaba incurcata!
O sa platiti dvs. urmand sa va adresati instantei cu o actiune impotriva fostului proprietar :((
De acord cu elis si ioanaraluka.
Daca vanzatorul a stat numai jumatate de luna, e normal sa nu vrea sa achite intretinerea pe toata luna.

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere lasate de fostii proprietari natalia84 natalia84 Am cumparat un apartament in noiembrie (actul de vanzare-cumparare semnat pe 2.11.2010) si am intrat in posesia lui \"de fapt si de drept\", asa cum prevede ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)