Buna ziua.
Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. Locuiesc intr-un cartier rezidential unde se alfa 20 de case. Dumul de acces este privat cota/parte. Acest cartier este construit in anul 2017. Drumul comun este facut din pavaj. Acum, dupa aproape 5 ani acesta s-a stricat. Noi credem ca s-a stricat pentru ca nu a fost facut cum trebuie. Unde ar trebui sa ne adresem? Multumesc.
Vreau sa cumpar o casa prin credit ipotecar, contractul o sa fie incheiat intre mine si o persoana fizica,pretul este de 49000 euro.Persoana fizica de la care cumpar are cumparata casa de la dezvoltator,in data de 30.08.2017,la pretul de 142000 lei( 30000 euro).Avand in vedere ca pretul anterior este mai mic decat pretul meu,este posibil ca banca sa nu imi acorde creditul la 49000 euro si evaluarea sa nu iasa la pretul stabilit si credeti ca pot interveni si alte probleme.
Buna ziua.
Am depus documentatia pentru a obtine un credit PRIMA CASA.
Dosarul urmeaza sa fie trimis maine-poimaine catre Fondul de garantare.
Am incheiat cu antecontract cu dezvoltatorul, care este persoana fizica, acesta este valabil pana pe data de 31.08.2017.
Pana pe data de 31.08.2017, nu am nici o sansa sa se obtine garantare de Fond.
Dezvoltatorul nu vrea sa mai prelungeasca antecontractul dupa data de 31.08.2017, deoarece spune el ca o sa fie taxat cu TVA de 19% la toata suma, deoarece depaseste un anumit plafon.
Dezvoltatorul sugereaza sa incheiem pana la data de 31.08.2017 Contractul de vanzare - cumparare,, cu clauza ca bani sa poate fi virati pana la data de 30.09.2017.
Va rog sa-mi spuneti se poate incheia acest contract de vanzare cumparare, inainte de a avea aprobarea de garantare de la Fond?
Ce riscuri sunt?
Va multumesc.