Buna ziua.
Am depus documentatia pentru a obtine un credit PRIMA CASA.
Dosarul urmeaza sa fie trimis maine-poimaine catre Fondul de garantare.
Am incheiat cu antecontract cu dezvoltatorul, care este persoana fizica, acesta este valabil pana pe data de 31.08.2017.
Pana pe data de 31.08.2017, nu am nici o sansa sa se obtine garantare de Fond.
Dezvoltatorul nu vrea sa mai prelungeasca antecontractul dupa data de 31.08.2017, deoarece spune el ca o sa fie taxat cu TVA de 19% la toata suma, deoarece depaseste un anumit plafon.
Dezvoltatorul sugereaza sa incheiem pana la data de 31.08.2017 Contractul de vanzare - cumparare,, cu clauza ca bani sa poate fi virati pana la data de 30.09.2017.
Va rog sa-mi spuneti se poate incheia acest contract de vanzare cumparare, inainte de a avea aprobarea de garantare de la Fond?
Ce riscuri sunt?
Va multumesc.
Nu puteti incheia contractul de v/c inainte de obtinerea acordului de la fond, banca acorda creditul numai dupa acordul fondului. Daca fondul nu garanteaza creditul, banca nu il va acorda.
Discutați cu cei de la FNGCM pe e-mail sau la telefon si transmiteti-le ca este o situație aparte. Cei de la banca trebuiau sa se miște mai iute. Pe ce termen a fost încheiat antecontractul de vc si ce suma ati achitat ca si avans?
Anulare contract v-c
adika
Exista posibilitatea ca un cumparator ce detine un antecontract (sub semnatura privata, dar nenotat in CF), care a fost suntat de un tert, sa solicite in ... (vezi toată discuția)