avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate radu.radauti72

Activitate radu.radauti72

Am fost angajat al unui societati comerciale, iar in urma unor somatii de plata mi s-au oprit din 1/3 din venituri. Pana aici totul este ok si legal. In luna noiembrie 2018, am intrerupt colaborarea cu societatea respectiva, si m-am angajat in alta parte. La noul loc de munca au venit alte somatii, de la aceeasi institutie, iar in urma unor verificari minutioase, s-a ajuns la concluzia ca fostul angajator, mi-a retinut sumele, dar nu le-a virat mai departe. Mie mi se adauga penalitati, plus debitul restant. Am fost la AJOFM (despre ei, este vorba), dar ei mi-au spus ca nu au nici o parghie legala de a recupera banii, doar eu pot sa o fac, probabil prin instanta de judecata. Imi poate da cineva, un sfat , in legatura cu ceea ce trebuie sa fac, ca angajatorul sa plateasca sumele retinute, si nevirate catre stat ?
Daca nu am completat integral in facturi emise , cine a emis factura, si date delegat este fapta contraventionala sau penala ? facturile sunt inregistrate in contabilitate
Răspuns la discuția Cand se aplica o decizie a CCR ?
Buna ziua!
Va rog, daca se poate, sa va formulati o parere in legatura cu o speta :
Am verificat si decizia nr. 297/2018 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal, a fost publicata în M.Of. al României si a intrat in vigoare de la 25 iunie 2018. O infractiune de evaziune fiscala savarsita in anul 2009, dar care se pare a avut intreruperi ale prescriptiei, cu actuala decizie a CCR, este prescrisa ?
Limitele pedepsei sunt 4-10, infractiunea este savarsita in ianuarie-mai 2009
Multumesc
Decizia nr. 297/2018 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal, a fost publicata în M.Of. al României si a intrat in vigoare de la 25 iunie 2018. O infractiune de evaziune fiscala savarsita in anul 2009, dar care se pare a avut intreruperi ale prescriptiei, cu actuala decizie a CCR, este prescrisa ?
Limitele pedepsei sunt 4-10, infractiunea este savarsita in ianuarie-mai 2009
Prin Decizia pronunțată în ședința din 26 aprilie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate formulată și a constatat că că soluția legislativă care prevede întreruperea cursului termenului prescripției răspunderii penale prin îndeplinirea „oricărui act de procedură în cauză”, din cuprinsul dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal, este neconstituțională.
Prin Decizia pronunțată în ședința din 26 aprilie 2018, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate formulată și a constatat că că soluția legislativă care prevede întreruperea cursului termenului prescripției răspunderii penale prin îndeplinirea „oricărui act de procedură în cauză”, din cuprinsul dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal, este neconstituțională.
Cand intra in vigoare decizia CCR , avand si efect in codul penal ?
Am făcut un credit bancar in 2005, am achitat pana in 2008, și după aceasta data nu am mai avut posibilități sa achit p parte din credit, respectiv suma de 13.000 lei. In luna Noiembrie 2017, mi s-a pus poprire pe salar printr-o adresa a unui executor judecătoresc. Debitul restant a fost cesionat de către banca la o firma de recuperări, iar aceasta firma a cesionat datoria mai departe către Sc Krugg, alta firma de recuperări. Nu am știut nimic despre aceste cesiuni decât după ce s-a pus poprire pe salariu. Am făcut contestatie la executare, și firma de recuperări a depus o întâmpinare pentru respingerea contestație pe mai multe criterii, taxa timbru, ca este îndreptățită sa ceara debitul etc. Din ceea ce am citit pe internet sunt foarte multe cazuri in care debitorii care s-au confruntat cu asemenea probleme și au avut câștig de cauza. Îmi puteți indica decizii ale instantelor cu asemenea spete , sau ce ar trebui sa invoc ptr a avea câștig de cauza ? Încă nu am angajat avocat, nu îmi permit din punct de vedere financiar.
Răspuns la discuția Învinuit evaziune fiscala
Este estima la 160.000 euro, am cerut contraexpertiza contabila, nu mi-au aprobat , motivând ca vreau sa tergiversez cauza.
Răspuns la discuția Învinuit evaziune fiscala
Și răspunderea specială , cât ar fi in cazul de fata ? Faptele sunt in 2009. Dacă sunt chemat la camera preliminara, pot sa ajung la un acord cu ANAF in ceea ce privește prejudiciul( rate, etc). Exista și posibilitatea medierii , iar împăcarea părților sa înlăture penalul ?
Sunt trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prev de ART. 9 alin 1 lit c și alin. 2 din legea 241/2005 cu aplicarea ART 41 al 2 Cod penal și ART 40 alin 1 Cod penal și art 5 alin 1 Cod penal. Faptele sunt săvârșite in perioada Decembrie 2008-mai 2009. Termenul de prescriptie nu este de 8 ani, iar fapta ar fi prescrisa ? Vechiul cod penal este mai favorabil, încadrare 2-8 ani, plus se Adaugă 2 ani, deci 10 ani , pedeapsa maxima, iar infracțiunile care au asemenea încadrare se prescriu in 8 ani, după vechiul cod. Și totuși dosarul este trimis in camera preliminara, sau doar instanța de judecată poate constata prescrierea infracțiunii ? Se poate sa fi intervenit întreruperea prescrierii ? Va rog lămuriti-ma ca nu prea înțeleg cum merg lucrurile in situația de fata. Mulțumesc
Răspuns la discuția Cuantum poprire venituri
Va mulțumesc pentru lămuriri.