Am fost angajat al unui societati comerciale, iar in urma unor somatii de plata mi s-au oprit din 1/3 din venituri. Pana aici totul este ok si legal. In luna noiembrie 2018, am intrerupt colaborarea cu societatea respectiva, si m-am angajat in alta parte. La noul loc de munca au venit alte somatii, de la aceeasi institutie, iar in urma unor verificari minutioase, s-a ajuns la concluzia ca fostul angajator, mi-a retinut sumele, dar nu le-a virat mai departe. Mie mi se adauga penalitati, plus debitul restant. Am fost la AJOFM (despre ei, este vorba), dar ei mi-au spus ca nu au nici o parghie legala de a recupera banii, doar eu pot sa o fac, probabil prin instanta de judecata. Imi poate da cineva, un sfat , in legatura cu ceea ce trebuie sa fac, ca angajatorul sa plateasca sumele retinute, si nevirate catre stat ?
In primul rand trebuie sa solicitati fostului angajator un raspuns in scris. Ii puteti invedera ca in cazul in care nu a efetuat viramentele, va veti indrepta impotriva lui in vederea suportarii dobanzilor si penalitatilor aplicate sumelor ce trebuiau virate. Daca nu functioenaza asa, apelati la ajutor de specialitate si actionati societatea in judecata.