avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suma nevirata de catre angajator, in urma unor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Suma nevirata de catre angajator, in urma unor popriri, poate fi considerata stopaj de la sursa ?

Am fost angajat al unui societati comerciale, iar in urma unor somatii de plata mi s-au oprit din 1/3 din venituri. Pana aici totul este ok si legal. In luna noiembrie 2018, am intrerupt colaborarea cu societatea respectiva, si m-am angajat in alta parte. La noul loc de munca au venit alte somatii, de la aceeasi institutie, iar in urma unor verificari minutioase, s-a ajuns la concluzia ca fostul angajator, mi-a retinut sumele, dar nu le-a virat mai departe. Mie mi se adauga penalitati, plus debitul restant. Am fost la AJOFM (despre ei, este vorba), dar ei mi-au spus ca nu au nici o parghie legala de a recupera banii, doar eu pot sa o fac, probabil prin instanta de judecata. Imi poate da cineva, un sfat , in legatura cu ceea ce trebuie sa fac, ca angajatorul sa plateasca sumele retinute, si nevirate catre stat ?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:19, 10 Iulie 2019
In primul rand trebuie sa solicitati fostului angajator un raspuns in scris. Ii puteti invedera ca in cazul in care nu a efetuat viramentele, va veti indrepta impotriva lui in vederea suportarii dobanzilor si penalitatilor aplicate sumelor ce trebuiau virate. Daca nu functioenaza asa, apelati la ajutor de specialitate si actionati societatea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Sumă poprită de către angajator dar nevirată executorului Cretsu Cretsu Buna ziua,nu stiu daca scriu intrebarea in locul potrivit si imi cer scuze pe această cale. Am o poprire înființată în urma cu 1 an la un birou ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am avut o proprire pe salariu(primind banii în mana) ... Catalina97 Catalina97 Bună ziua! Am avut o proprire pe salariu(primind banii în mana) și pe contul bancar. Întrebarea mea este cum pot recupera banii de la angajator care el ... (vezi toată discuția)