avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Am avut o proprire pe salariu(primind ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Am avut o proprire pe salariu(primind banii în mana) ...

Bună ziua!
Am avut o proprire pe salariu(primind banii în mana) și pe contul bancar.
Întrebarea mea este cum pot recupera banii de la angajator care el i-a oprit din salariu dar nu i-a achitat către executor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 13:16, 7 Aprilie 2023
Are executorul pârghii să execute silit angajatorul, daca nu a virat banii.
Poate cere în instanță validarea popririi, deci poate bloca conturile angajatorului.
Dacă angajatorul a oprit bani din salariu și nu i-a virat către executor este caz penal. Cel mai bine este să vorbiți cu executorul despre această situație. Dvs. nu aveți temei legal să recuperați sumele de bani reținute de angajator pentru executarea obligației din dosarul execuțional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe venituri toma_claudia toma_claudia Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie. In anul 2008 am luat un credit de nevoie personale, pe care nu am mai reusit sa-l achit in anul 2011. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achitat integral prin transfer bancar contravaloarea ... GHE. A. GHE. A. Buna ziua, Am achitat integral prin transfer bancar contravaloarea popririi, iar B. E. J. a confirmat incasarea. Cu toate acestea dosarul executional nu este ... (vezi toată discuția)
Executare silita angelica82 angelica82 Buna ziua, Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor ... (vezi toată discuția)