avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silită prin BEJ către firma recuperări ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silită prin BEJ către firma recuperări creante

Am făcut un credit bancar in 2005, am achitat pana in 2008, și după aceasta data nu am mai avut posibilități sa achit p parte din credit, respectiv suma de 13.000 lei. In luna Noiembrie 2017, mi s-a pus poprire pe salar printr-o adresa a unui executor judecătoresc. Debitul restant a fost cesionat de către banca la o firma de recuperări, iar aceasta firma a cesionat datoria mai departe către Sc Krugg, alta firma de recuperări. Nu am știut nimic despre aceste cesiuni decât după ce s-a pus poprire pe salariu. Am făcut contestatie la executare, și firma de recuperări a depus o întâmpinare pentru respingerea contestație pe mai multe criterii, taxa timbru, ca este îndreptățită sa ceara debitul etc. Din ceea ce am citit pe internet sunt foarte multe cazuri in care debitorii care s-au confruntat cu asemenea probleme și au avut câștig de cauza. Îmi puteți indica decizii ale instantelor cu asemenea spete , sau ce ar trebui sa invoc ptr a avea câștig de cauza ? Încă nu am angajat avocat, nu îmi permit din punct de vedere financiar.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
radu.radauti72, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:00, 12 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este grav daca nu stiti ce aveti de facut, pentru ca fara suport de specialitate nu o sa va puteti descurca dat fiind faptul ca acest instrument procesual numit contstatie la executare este extrem de alambicat si complex si poate avea ca obiect o multime de temeiuri de fapt, acesta fiind si motivul pentru care samsarii de creante au castig de cauza in fata instantelor de executare. Pe de alta parte, dat fiind termenele imperative care trebuiesc respectate la liniuta in aceasta materie, este o utopie sa credeti ca citind la repezeala cateva spete din practica judiciara, le puteti aplica prin analogiei situatiei dvs, si in final sa va profite. Acesta este adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune dupa cesiune a unui contract de credit narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna ziua! Va prezint pe scurt o speta: credit contractat in 2008, achitat rate pana la inceput de 2010; ulterior, banca il cesioneaza unei firme de recuperari ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru un credit achitat integral în 2010. ce pot face în această situație? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract bancar dupa inceperea executarii silite KmMihai KmMihai Buna ziua . Va rog mult ajutati-ma , efectiv nu stiu ce sa fac . In anul 2006 am facut un credit bancar ptr nevoi personale am platit ratele cativa ani pana am ... (vezi toată discuția)