avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate I Cristina

Activitate I Cristina

Răspuns la discuția Plata zile de CO in cazul demisie
saulescueduard a scris:

Potrivit art.146 alin.3 C.mun.
"Adnotare 4. Acordarea compensaţiei pentru cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului, fiind proporţională cu durata de timp care s-a scurs de la începutul anului..."

Prin asta inteleg ca doar zilele de CO aferente pana la data demisionarii se compenseaza. Nu se platesc toate zilele pana la finalul anului.
Am inteles eu gresit?

Nu. Nu ati inteles deloc gresit.

Răspuns la discuția CONTRIBUTII C.A.S SI C.A.S.S
Multumesc pentru raspunsuri. O zi frumoasa va doresc :)
Răspuns la discuția Plata zile de CO in cazul demisie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat fie sa va aprobe o cerere de concediu de odihna-deci sa va lase sa le efectuati, fie sa vi le plateasca. Daca nu vreti sa le efectuati deci, da, este obligat sa vi le plateasca.
Răspuns la discuția CONTRIBUTII C.A.S SI C.A.S.S
Sa inteleg ca pentru acestia imi trebuie o adeverinta prin care sa demonstreze ca sunt studenti?
Inca o intrebare. Pentru salariatii pensionati pe caz de boala si angajati cu 4 ore platesc contributiile majorate?
Buna ziua. Intrebare scurta :) am inteles ca, pentru salariatii care fac declaratie pe propria raspundere ca au mai multe contracte si salariul cumulat este egal sau mai mare de 1450, angajatorul nu mai plateste contributiile majorate. Dar la studentii doctoranzi si la pensionari cum procedez?
Buna ziua :) mamicile care au nascut 3 copii indiferent daca sunt majori sau minori pot beneficia de o indemnizatie de 30% din salariul mediu net, lunar, toata viata. Daca au mai mult de 4 copii indemnizatia va fi de 40% iar daca au 5 sau mai multi copii indemnizatia va fi de 50% si vor primi o medalie de mamica eroina. Aceasta indemnizatie va fi neimpozabila.
Ca sa poata beneficia de ea mamica va trebui sa faca o cerere scrisa si sa prezinte certificatele de nastere ale celor mici.
Acelasi lucru se va aplica si la taticii care sunt singuri si cresc 3 sau mai multi copii.
Salariatul nu poate renunta la preaviz decat in conditia in care angajatorul l-a dat afara din motive care nu tin de persoana salariatului. Daca nu vreti sa stati in preaviz cel mai indicat ar fi sa intocmiti o cerere de incetare cu articolul 55 litera b (acordul partilor)....daca este de acord si angajatorul bineinteles
Răspuns la discuția DETASAREA SI CONCEDIUL DE ODIHNA
Multumesc frumos
Am o problema si as vrea sa stiu daca ma poate lamuri cineva.
Am avut o salariata la firma X care a fost detasata la firma Y. In final sa hotarat sa ramana la firma Y si i-am incetat contractul la X. Problema este ca pe stat pe firma X ea imi apare pe 0 si nu ii pot acorda concediul de odihna sub nici o forma altfel am erori la declaratia 112. Aveti vreo idee cum pot sa il acord si sa fie si legal? Il pot acorda pe firma Y la care a fost detasata? Help va rooog