avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, modificare perioadă preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, modificare perioadă preaviz

perioada de preaviz poate fi intrerupta, sau se poate renunta integral sau partial la ea si in ce conditii?
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 24 August 2017
Bună ziua!

Se poate renunța la preavizul de demisie, conform Art. 81 Codul Muncii:

„(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv. ”

Angajatorul poate scrie pe demisie că renunță la preaviz începând cu data la care decide acest lucru (oricând în timpul preavizului) și înmânează și angajatului o copie. La data cu pricina, emite decizia de încetare a contractului de muncă.
Renuntarea la preaviz trebuie exprimata la data luarii la cunostinta de cererea de demisie .
Multumesc!
salariatul poate renunta la preaviz?
Salariatul nu poate renunta la preaviz decat in conditia in care angajatorul l-a dat afara din motive care nu tin de persoana salariatului. Daca nu vreti sa stati in preaviz cel mai indicat ar fi sa intocmiti o cerere de incetare cu articolul 55 litera b (acordul partilor)....daca este de acord si angajatorul bineinteles

Alte discuții în legătură

Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Am un angajat care mi-a scris o cerere ca sa aprob demisia lui imediata pe motive personale. Eu pot accepta treaba asta, Dar aici intervine ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)